
Krémsajtos rúd vajjal gyúrva: eteti magát, olyan finom

A sós finomság tésztájában reszelt sajt és feta is helyet kap, porhanyós és nagyon finom, épp ezért érdemes dupla adagban gyártani.
A sajtos rúd örök kedvenc, mely több recept szerint is kipróbálható. A finomság tésztáját vaj helyett zsírral gyúrva is érdemes letesztelni, ha pedig igazán ízletesen szeretnéd kínálni, akkor krémsajttal és fetával készítsd el!
A begyúrt tésztával azonnal dolgozhatsz, de hűtőben is tárolhatod, akár 24 órát. A finomság tetejére magvak és reszelt sajt is kerülhet, a tésztát pedig tovább lehet cifrázni zöldfűszerekkel: jól áll neki a friss bazsalikom, oregánó vagy petrezselyem. A tészta ízesítésénél csak arra figyelj, hogy a feta sós, ezért a sót csak óvatosan adagold.
-
2023-05-25 06:32:01
-
2023-05-14 08:36:01
-
2023-05-07 10:16:01
Krémsajtos-fetás rúd

Hozzávalók 40 darabhoz
Sajtos rúd:
- 250 g finomliszt
- 0.5 teáskanál só
- 1 csomag sütőpor
- 20 dkg vaj
- 100 g krémsajt
- 1 evőkanál tejföl
- 100 g reszelt sajt (trappista)
- 50 g feta sajt
Pluszok:
- liszt a tészta alá
- 1 db felvert tojás a tetejére
- reszelt sajt a tetejére
Elkészítés:
A lisztet szitáljuk tálba, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót, és gyúrjunk belőle tésztát gyors mozdulatokkal. (Ha a tészta nehezen akar összeállni, akkor szükség szerint liszt vagy tejföl mehet még hozzá.)
A begyúrt tésztát enyhén lisztezett dolgozófelületen nyújtsuk ki ujjnyi vastagságúra. A tésztát kenjük meg felvert tojással, a tetejére ízlés szerint szórjunk reszelt sajtot, majd vágjuk 1,5 centi széles csíkokra.
A tésztacsíkokat sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire, és toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 10-15 percre (a sütési idő 5 perccel több is lehet).
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
Olvasd el ezt is!