Krémsajtos rúd vajjal gyúrva: eteti magát, olyan finom

Krémsajtos rúd cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A sós finomság tésztájában reszelt sajt és feta is helyet kap, porhanyós és nagyon finom, épp ezért érdemes dupla adagban gyártani.

A sajtos rúd örök kedvenc, mely több recept szerint is kipróbálható. A finomság tésztáját vaj helyett zsírral gyúrva is érdemes letesztelni, ha pedig igazán ízletesen szeretnéd kínálni, akkor krémsajttal és fetával készítsd el!

A begyúrt tésztával azonnal dolgozhatsz, de hűtőben is tárolhatod, akár 24 órát. A finomság tetejére magvak és reszelt sajt is kerülhet, a tésztát pedig tovább lehet cifrázni zöldfűszerekkel: jól áll neki a friss bazsalikom, oregánó vagy petrezselyem. A tészta ízesítésénél csak arra figyelj, hogy a feta sós, ezért a sót csak óvatosan adagold.

Krémsajtos-fetás rúd

Krémsajtos rúd ct

Hozzávalók 40 darabhoz

Sajtos rúd:

  • 250 g finomliszt
  • 0.5 teáskanál
  • 1 csomag sütőpor
  • 20 dkg vaj
  • 100 g krémsajt
  • 1 evőkanál tejföl
  • 100 g reszelt sajt (trappista)
  • 50 g feta sajt

Pluszok:

  • liszt a tészta alá
  • 1 db felvert tojás a tetejére
  • reszelt sajt a tetejére
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáljuk tálba, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót, és gyúrjunk belőle tésztát gyors mozdulatokkal. (Ha a tészta nehezen akar összeállni, akkor szükség szerint liszt vagy tejföl mehet még hozzá.)

A begyúrt tésztát enyhén lisztezett dolgozófelületen nyújtsuk ki ujjnyi vastagságúra. A tésztát kenjük meg felvert tojással, a tetejére ízlés szerint szórjunk reszelt sajtot, majd vágjuk 1,5 centi széles csíkokra.

A tésztacsíkokat sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire, és toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 10-15 percre (a sütési idő 5 perccel több is lehet).

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük