30 perces sajtos rúd – A krémsajttól extra puha a tésztája

sajtos rúd cover
Legolvasottabb cikkek
Ez is érdekelhet
Friss és ropogós

Nincs vendégség sajtos rúd nélkül, ez a sós ropogtatnivaló minden más süteményt kiüt a nyeregből.

Ugyan ropogtatnivalónak hívtam, de ez a sajtos rúd pont, hogy puha, hiszen krémsajtot gyúrunk a tésztájába. A krémsajt nagy kedvencem, a kedvenc sajttortáim alapanyaga, ebben a receptben pedig a sajtos rúd puhaságáért felelős.

Nagyon egyszerű recept, nincs vele sok munka, össze kell gyúrni, formázni, majd kisütni, csak győzzünk belőle eleget készíteni. 

Krémsajtos rúd

sajtos rúd recept

Hozzávalók 6 adaghoz:

Sajtos rúd:

  • 300 gramm liszt
  • 100 gramm krémsajt (natúr)
  • 150 gramm vaj
  • 1 darab tojássárgája
  • 1 teáskanál

Kenéshez:

  • 1 darab tojásfehérje
  • szóráshoz reszelt sajt
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet, a krémsajtot, a puha vajat, a tojássárgáját és a sót alaposan gyúrjuk össze egy tálban. 

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

A tésztát tegyük rá egy sütőpapírra, nyújtsuk 1-2 milliméter vastagságúra. A tojásfehérjét verjük fel, kenjük meg vele a tésztát, szórjuk meg reszelt sajttal vagy szezámmaggal. Tegyük rá egy tepsire, majd pizzavágóval vágjunk belőle rudakat. 

A sütőben 20 percig süssük. 

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük