![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
30 perces sajtos rúd – A krémsajttól extra puha a tésztája
![sajtos rúd cover](https://kep.index.hu/1/0/3336/33362/333627/33362746_2556232_d103414076e3537b2c2b1de4762b32bc_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Nincs vendégség sajtos rúd nélkül, ez a sós ropogtatnivaló minden más süteményt kiüt a nyeregből.
Ugyan ropogtatnivalónak hívtam, de ez a sajtos rúd pont, hogy puha, hiszen krémsajtot gyúrunk a tésztájába. A krémsajt nagy kedvencem, a kedvenc sajttortáim alapanyaga, ebben a receptben pedig a sajtos rúd puhaságáért felelős.
Nagyon egyszerű recept, nincs vele sok munka, össze kell gyúrni, formázni, majd kisütni, csak győzzünk belőle eleget készíteni.
Krémsajtos rúd
![sajtos rúd recept](https://kep.index.hu/1/0/3336/33362/333627/33362758_683ed70639a0f7e8ba399c44974147ca_wm.jpg)
Hozzávalók 6 adaghoz
Sajtos rúd:
- 300 gramm liszt
- 100 gramm krémsajt (natúr)
- 150 gramm vaj
- 1 darab tojássárgája
- 1 teáskanál só
Kenéshez:
- 1 darab tojásfehérje
- szóráshoz reszelt sajt
Elkészítés:
A lisztet, a krémsajtot, a puha vajat, a tojássárgáját és a sót alaposan gyúrjuk össze egy tálban.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
A tésztát tegyük rá egy sütőpapírra, nyújtsuk 1-2 milliméter vastagságúra. A tojásfehérjét verjük fel, kenjük meg vele a tésztát, szórjuk meg reszelt sajttal vagy szezámmaggal. Tegyük rá egy tepsire, majd pizzavágóval vágjunk belőle rudakat.
A sütőben 20 percig süssük.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!