Puha banánkenyér krémsajttal a közepén – Még szaftosabb lesz így a sütemény

krémsajttal töltött banánkenyér cover ok
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az édes krémsajt nagyon jól kiemeli a banánkenyér ízét, ráadásul még puhábbá teszi azt.

A banánkenyér készítéséhez nem kell más, minthogy legyen otthon néhány túlérett banánod, amit már nincs kedved/gusztusod megenni. Kidobásról szó sem lehet, legyen belőle banánkenyér. Az alaptésztát sok mindennel fel lehet dobni, csokiimádók természetesen a csokichipses variációt készítsék el. A túlérett banánt kuglóf tésztájába is belekeverheted, a fahéj remekül illik hozzá.

Most az alaptésztába csak banán került, viszont két réteg tészta közé keverj krémsajtot, amitől egészen szaftos lesz a süti. Minden szeletben érezni fogod ezt a puhaságot, mi több, szeletelve is nagyon szép lesz a végeredmény. 

Krémsajttal töltött banánkenyér

krémsajttal töltött banánkenyér recept ok

Hozzávalók 6 adaghoz:

  • 3 darab banán (érett)
  • 90 gramm vaj
  • 3 darab tojás
  • 165 gramm liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 100 gramm krémsajt (natúr)
  • 30 gramm porcukor
  • 100 gramm cukor
Recept idők

Elkészítés:

A banánokat villával törjük össze egy kisebb tálban. Egy másik tálban keverjük habosra a vajat a cukorral.

Két tojást verjünk fel kézi habverővel, majd adjuk a vajas keverékhez, addig keverjük, amíg egynemű nem lesz. Adjuk hozzá az összenyomott banánt. A lisztet is szitáljuk bele, majd adjuk hozzá a szódabikarbónát és a sütőport. 

A harmadik tojást válasszuk szét, a sárgáját tegyük félre. Egy kisebb tálban keverjük össze a krémsajtot a porcukorral, majd adjuk hozzá a tojássárgáját is.

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. 

Egy kivajazott kenyérformába öntsük bele a tészta felét. Kanalazzuk rá a krémsajtos keverék felét, majd egy spatula segítségével egyengessük el a tészta közepén egy csíkban. Kanalazuk rá a tészta másik felét. A krémsajtos keverék maradékából tegyünk pár kanállal a tészta tetejére. Egy fogpiszkálóval rajzolhatunk a tetejére mintákat. 

Süssük a süteményt 40-45 percig, illetve tűpróbáig. Tálalás előtt hagyjuk 10 percig hűlni. 

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük