
Krémsajttal töltött gomba sütőben sütve - Ropogós morzsa borítja

Cikkek


Könnyű zöldségfasírt tepsiben sütve: joghurtos mártogatóssal kínáld

Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós

Hideg gyümölcsleves újragondolva: sárgadinnyés gazpacho uborkával

Csirkefasírt nyári kiadásban: cukkinitől és sárgarépától szaftos

20 perces, krémes eperfagyi házilag: gép nélkül készül

Házi sajtos-tejfölös lángos: kívül ropogós, belül puha a tészta

Egyszerű, házi rukkolás pesto: gyors szósz tésztára vagy pirítósra
A gomba töltve is finom, de érdemes krémes, erőteljesebb ízvilágú sajtokat választani hozzá.
A gomba igen megosztó étel, van, aki imádja, míg más rá sem bír nézni. Nem az a tisztem, hogy megszerettessem mindenkivel, de aki kedveli, annak érdemes sokféleképpen elkészítenie, hiszen a rántott gombán túl is van élet. Ha mégis a bundás verzióra vágysz, akkor ezt a kefires panírban sült verziót próbáld ki.
A gomba nagyon egészséges, többek között tele van fehérjével és ásványi anyagokkal, már csak ezért sem érdemes mellőzni. A gombából krémes tésztaszószt is készíthetsz, de nem szabad elfeledkezni a klasszikusról, a gombapaprikásról sem.
Krémsajttal töltött gombafejek

Hozzávalók 4 adaghoz
- 8 darab gombafej (portobello)
- 30 gramm vaj (olvasztott)
- 100 gramm krémsajt (natúr)
- 2 gerezd fokhagyma
- 100 gramm feta vagy mozzarella
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 marék petrezselyem (apróra vágva)
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
A gombafejeket tisztítsuk meg, vékonyan kenjük meg olvasztott vajjal, majd süssük 10 percig egy sütőpapírral letakart tepsin.
A krémsajtot keverjük össze az összenyomott fokhagymával, a morzsolt fetával vagy a lereszelt mozzarellával, sózzuk, borsozzuk. Töltsük bele a gombafejekbe a krémet, szórjunk a tetejükre egy leheletnyi zsemlemorzsát, süssük további 10 percig őket. Tálalás előtt szórjuk meg apróra vágott petrezselyemmel.
Fotó: Getty Images