Krémsajttal töltött gomba sütőben sütve - Ropogós morzsa borítja
Cikkek
Karácsonyi narancsos, gesztenyés kuglóf: csak keverj össze mindent
Mesés karácsonyi desszertek sütés nélkül: pofonegyszerűen készülnek
Ropogós
Porhanyós karácsonyi linzer: a tésztába darált mandula is kerül
Ferrero Rocher muffinformában: rögtön dupla adaggal süsd
Kiadós majonézes krumplisaláta: kötelező köret az ünnepi asztalra
Foszlós mákos babka bejgli helyett: ennél nem baj, ha látszik a töltelék
A 10 legjobb gasztrokönyv karácsonyra: ajándéknak is tökéletesek
A gomba töltve is finom, de érdemes krémes, erőteljesebb ízvilágú sajtokat választani hozzá.
A gomba igen megosztó étel, van, aki imádja, míg más rá sem bír nézni. Nem az a tisztem, hogy megszerettessem mindenkivel, de aki kedveli, annak érdemes sokféleképpen elkészítenie, hiszen a rántott gombán túl is van élet. Ha mégis a bundás verzióra vágysz, akkor ezt a kefires panírban sült verziót próbáld ki.
A gomba nagyon egészséges, többek között tele van fehérjével és ásványi anyagokkal, már csak ezért sem érdemes mellőzni. A gombából krémes tésztaszószt is készíthetsz, de nem szabad elfeledkezni a klasszikusról, a gombapaprikásról sem.
Krémsajttal töltött gombafejek
Hozzávalók 4 adaghoz
- 8 darab gombafej (portobello)
- 30 gramm vaj (olvasztott)
- 100 gramm krémsajt (natúr)
- 2 gerezd fokhagyma
- 100 gramm feta vagy mozzarella
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 marék petrezselyem (apróra vágva)
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
A gombafejeket tisztítsuk meg, vékonyan kenjük meg olvasztott vajjal, majd süssük 10 percig egy sütőpapírral letakart tepsin.
A krémsajtot keverjük össze az összenyomott fokhagymával, a morzsolt fetával vagy a lereszelt mozzarellával, sózzuk, borsozzuk. Töltsük bele a gombafejekbe a krémet, szórjunk a tetejükre egy leheletnyi zsemlemorzsát, süssük további 10 percig őket. Tálalás előtt szórjuk meg apróra vágott petrezselyemmel.
Fotó: Getty Images