Egyszerű krumplisaláta citromos öntettel – Könnyedebb, mint a majonézes változat

citromos krumplisaláta cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Másnap a legfinomabb a krumplisaláta, amely majonéz nélkül sokkal frissebb és könnyedebb ízvilágot képvisel.

A krumplisalátához legtöbbször majonézes öntet társul, pedig nélküle is nagyon ízes fogást kaphatsz, csak egy dologra kell ügyelni. Az amúgy semleges ízű zöldséget mindenképpen hagyd állni az öntetben, amit még melegen önts rá a krumplira, mert akkor beszívja, mint egy szivacs.

Ha mégis majonézes öntetet szeretnél, akkor azt is tavasziassá tudod tenni, csak tegyél a salátába roppanós retket. Ha pedig majonéz nélküli, de igazán laktató fogásra vágysz, akkor készítsd el a német változatot, amelyet szalonnával gazdagíts. 

Krumplisaláta citromos öntettel

citromos krumplisaláta recept

Hozzávalók 4 adaghoz

Saláta:

  • 1 kilogramm krumpli (salátakrumpli)
  • 0.5 evőkanál
  • 120 gramm snidling vagy zöldhagyma
  • 40 gramm aprított petrezselyem

Öntet:

  • 5 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 50 milliliter citromlé
  • 1 gerezd fokhagyma (zúzott)
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 kávéskanál cukor
  • 0.5 teáskanál
  • ízlés szerint bors
Recept idők

Elkészítés:

A krumplikat hámozzuk és tisztítsuk meg, majd a méretüktől függően vágjuk két- vagy háromfelé. Tegyünk fel egy nagy fazékban sós vizet forrni, majd tegyük bele a krumplikat. Főzzük őket 15 percig, vigyázva, hogy ne főzzük túl puhára. Szűrjük le, tegyük át egy tálba. 

Az öntethez keverjük össze a hozzávalókat. A felét öntsük rá a krumplira, amíg még meleg és óvatosan forgassuk össze. Tegyük kicsit félre pihenni. 

A snidlinget vagy az újhagymát vágjuk apróra és a szintén apróra vágott petrezselyemmel együtt keverjük bele a maradék öntetbe, majd öntsük a krumplira. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük