Húsvéti tormakrémes sonkatekercs: az utolsó pillanatban is összedobható
A gusztusos sonkatekercs belsejében selymes kence lapul, melyben a torma kissé csípős zamata is érezhető.
Ha szereted a klasszikus majonézes salátát, próbáld ki tormával keverve, úgy még finomabb és különlegesebb lesz, és a húsvéti asztalon is megállja a helyét! A szósz is picit könnyedebb a szokásosnál, ugyanis kevesebb majonézzel és sok görög joghurttal készül, a petrezselyemtől pedig nagyon friss az összhatás.
Tormából az ecetes változatra van szükség, ezt boltban, piacon is beszerezheted, de akár házilag is elkészítheted. Picit pikáns és enyhén csípős lesz tőle az összhatás, de ha gyerekek is ennének a salátából, akkor használj csemegetormát.
Hogy még tartalmasabb legyen a saláta, főtt tojást is kevertünk bele, de ezt ki is hagyhatod, csak akkor picit emeld meg a krumpli mennyiségét.
A tojást lobogó vízben főzzük meg 10 perc alatt. Szűrjük le, öntsük fel hideg vízzel, majd pucoljuk meg és kockázzuk össze.
Amíg fő a tojás, alaposan mossuk meg a krumplikat, majd a méretüktől függően felezzük vagy negyedeljük őket. Forrásban lévő, sós vízben főzzük őket 15 percig, vagy míg egy villa bele nem megy a húsukba. Szűrjük le, öntsük fel hideg vízzel, majd csöpögtessük le.
Közben a friss petrezselymet aprítsuk fel, a zöldhagymát vágjuk karikákra, tegyük őket egy nagy tálba. Adjuk hozzá a majonézt, a joghurtot és a tormát, keverjük simára.
Keverjük bele a krumplit és a tojást is, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Fedjük le a tálat, majd tegyük a hűtőbe legalább 2-3 órára, mielőtt kínálnánk.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu