
Húsvéti tormakrémes sonkatekercs: az utolsó pillanatban is összedobható

A gusztusos sonkatekercs belsejében selymes kence lapul, melyben a torma kissé csípős zamata is érezhető.
A húsvéti asztalon szeretjük a hagyományos ételeket. Ilyenkor a főtt sonka, tojás és kalács kötelező, na meg az olyan egyszerű, mégis nagyszerű finomságok, mint a sonkatekercs.
A sonkatekercs sokféle töltelékkel készülhet: jól áll neki a tojásos-majonézes vagy a tormás. Utóbbi többféle recept szerint kipróbálható: frissen reszelt tormával a legfinomabb, de ha nem bajlódnál vele, akkor a boltban kapható tormakrémből kanalazz 1-2 evőkanálnyit bele, majd ezt kend a sonkára.

Húsvéti finomságok a PENNY üzleteiben
Készítsd el kiváló minőségű, mégis pénztárcabarát alapanyagokból a húsvéti finomságokat! A PENNY üzleteiben közel 400 kiemelt termék, köztük a saját márkás Sissy tejtermékek és a Karát húskészítményeket ára is jelentősen csökkent. A jó minőségre továbbra is a PENNY jelenti a pénztárcabarát megoldást! További akciókért és kedvezményekért látogass el a www.penny.hu/reklamujsag oldalra.
Promóció
-
2023-04-12 06:30:02
-
2023-04-11 07:50:02
-
2023-04-10 07:52:02
Húsvéti sonkatekercs tormakrémmel

Hozzávalók 18 darabhoz
- 20 dkg Sissy teavaj
- 4 evőkanál liszt
- 4 dl Sissy ESL tej, 2,8%
- só és bors ízlés szerint
- 1 késhegynyi szerecsendió
- 8 dkg Sissy Trappista sajt
- 10 dkg Czifra torma, csemege
- 18 szelet Karát csirkemellsonka/Dárdás csemegekaraj
Elkészítés:
A vajat olvasszuk fel magas falú edényben, majd adjuk hozzá a lisztet, keverjük el, majd amikor zsemleszínű lesz (1 perc), öntsük hozzá a tejet, és keverjük csomómentesre.
A mártást főzzük addig, amíg besűrűsödik, közben ízesítsük sóval, borssal és szerecsendióval, végül pedig a reszelt sajtot is adjuk hozzá. Ezután várjuk meg, hogy a krém kihűljön.
Amikor kihűlt a krém, keverjük hozzá a tormát.
A krémet kanál vagy habzsák segítségével vigyük fel a sonkaszeletekre. Ezután a sonkát tekerjük fel, és tálalásig tartsuk hűtőben.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!