
Pikáns lazactatár avokádóval - Pillanatok alatt elkészül, és nagyon különleges

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Pár perces, krémes tiramisugolyó: 4 hozzávalóból készül
Ropogós

Kurkumás édesburgonya-krémleves: tápláló fogás tele antioxidánsokkal

Egyszerű, álompuha amerikai palacsinta: alig kell hozzá valami

Mennyei rizibizi olasz köntösben: köretnek és egytálételnek is tökéletes

Filléres, csípős paprikás krumpli: jó sűrű a szaftja

7 mennyei fogás avokádóval: összegyűjtöttük a legjobb recepteket
A lazactatár nagyon hamar készen van, és ha van olyan szerencsénk, hogy lapul egy csomag füstölt lazac a hűtőben, akkor akár a váratlanul beeső venégeknek is különleges harapnivalót lehet tálalni.
Bár nem vagyok húsimádó, a tatárbifsztekhez elképesztő módon vonzódom. Lehet, hogy a nyers, fűszeres hús íze csábít, mindenesetre bizonyos időközönként megkívánom. Persze megértem azokat is, akiket nem hoz lázba a nyers hús, de keresik a hasonló élményeket. A tatárbifsztek elég nehéz étel, ha könnyedebbre vágyunk, bátran ajánlom a lazacból készült változatot. Ehhez a füstölt verzió a legjobb, ma már nagyon jó áron magas minőséget lehet vásárolni. A lazactatár este sem terheli meg a gyomrot, de érdemes pirítóst és salátát is kínálni mellé.
Ezt többféleképpen el lehet készíteni, van, aki a halat apróra felszeleteli, van, aki aprítógépbe teszi. A lényeg, hogy maradjon darabos. A lazactatárhoz kitűnően illik valamilyen zöldsaláta, például a rukkola, de ez a változat a másik kedvencemmel, avokádóval készült.
Lazactatár

Hozzávalók 2 adaghoz
- 20 dekagramm lazac (füstölt)
- 1 fej lilahagyma
- 0.5 darab citrom leve
- 0.5 csomag kapor
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 csipet bors
- 1 darab avokádó
- 4 szelet kenyér (pirítósnak)
Elkészítés:
A lazacot és a hagymát vágjuk nagyon apróra, majd tegyük egy tálba. Öntsünk hozzá egy kevés citromlevet, szórjunk bele finomra vágott kaprot, ízesítsük borssal, locsoljuk meg olívaolajjal, és alaposan keverjük össze. Aki szereti, tehet bele kapribogyót és édesköményt is, remekül illik hozzá. Tegyük a hűtőszekrénybe legalább fél órára, hogy összeérjenek az ízek.
Egy avokádót hámozzunk meg és kockázzunk fel. Tegyük egy tányérra, erre halmozzuk a lazacot. Pirítóssal tálaljuk.
Fotó: Getty Images