Puha körte leveles tésztában sütve - Gyors és isteni desszert

leveles tésztában sült körte cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Könnyed édesség, amelyhez se sok idő, se bonyolult alapanyagok nem kellenek, a körte szépen belesül a leveles tésztába.

A körte nemcsak finom, hanem nagyon egészséges is, mégis télen kevesebbet fogyasztják, mint az almát. Pedig rengeteg benne a vitamin, jót tesz az emésztésnek és feltölt energiával, immunerősítő hatásáról nem is beszélve.

Készíthetsz belőle házi körtelevet, levest és persze desszertet is. Megsütve is jól működik, kifejezetten illik hozzá a sajt, például az igencsak karakteres ízű és illatú kéksajt. Ha pedig a pitéket szereted, akkor diósan készítsd el, a roppanós dió és a szaftos körte remekül kiegészítik egymást. 

Ezzel a recepttel nem lesz túl sok munkád, hiszen kész leveles tésztára lesz csak szükséged, amelybe csak szépen bele kell illesztened a körtét, majd egy kevés dióval és sárgabaracklekvárral feldobnod. Nyáron vaníliafagyi is szuperül illik hozzá. 

Leveles tésztában sült körte

leveles tésztában sült körte recept

Hozzávalók 3 személyre:

  • 3 darab körte
  • 300 gramm cukor
  • 600 milliliter víz
  • ízlés szerint fahéj
  • 80 gramm dió
  • 2.5 evőkanál sárgabaracklekvár
  • 1 csomag leveles tészta
  • tetejére porcukor
Recept idők

Elkészítés:

A körtéket mossuk meg, hámozzuk meg, vágjuk félbe, a magházukat szedjük ki. Tegyük egy tálba. 

Egy fazékban keverjük össze a 600 milliliter vizet a cukorral és a fahéjjal, lassan főzzük 10-12 percig. Tegyük bele a körtéket is, majd főzzük további 10 percig. Szűrjük le a gyümölcsöket, papírtörlőn hagyjuk őket kihűlni. A cukros levet tegyük félre. 

Egy kisebb tálban keverjük össze a sárgabaracklekvárt az apróra vágott dióval. Töltsük meg vele a körték belsejét. 

A leveles tésztából vágjunk téglalapokat, fektessük rá a körtéket a töltött felükkel lefelé. Szórjuk meg porcukorral, majd tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsire. 

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Süssük 20-25 percig. Ha megsültek, vegyük ki, hagyjuk kihűlni, majd kicsit locsoljuk meg a cukros-fahéjas lével. Díszítsük a maradék összevágott dióval. 

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük