Mézédes, krémes körteleves – Picit pikáns a gyömbértől

körteleves cover
Legolvasottabb cikkek
Ez is érdekelhet
Friss és ropogós

Gyümölcslevest nem csak nyáron érdemes enni, hiszen az őszi gyümölcsökből is csodás ételeket készíthetsz.

Ősszel ugyan kevesebb idénygyümölcsből válogathatsz, de a körte annyira finom, hogy nem szabad kihagyni. Nemcsak ízletes, hanem elképesztően egészséges is, rengeteg jó tulajdonságát itt szedtük csokorba.

A körte nemcsak süteményekbe illk, hanem húsok mellé is, például csirkemellel tökéletes párosítás, a gyümölcs ízét is átveszi a hús, de meg is puhítja, szaftosan tartja.

Bár a gyümölcsleves inkább nyári étel, mégis érdemes hidegben is elkészíteni, ha másnak nem, desszertnek. Ez a körteleves egy kicsit "téliesítve" van, mert gyömbér is kerül bele, ráadásul így az immunrendszeredet is erősíti. 

Körteleves

körteleves recept

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 4 darab körte
  • 1 darab citrom
  • 3 evőkanál méz
  • víz
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet gyömbér
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 2 darab szegfűszeg
  • 150 milliliter tejszín
Recept idők

Elkészítés:

A körtéket hámozzuk meg, a magházat vágjuk ki belőlük. Vágjuk őket össze, majd locsoljuk meg a citrom levével.

A mézet kanalazzuk egy lábasba, melegítsük meg. Adjuk hozzá a körtét. Keverjük össze, majd öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi. Adjuk hozzá a fűszereket és a vaníliás cukrot, majd addig főzzük, míg meg nem puhul a körte. Vegyük le a tűzről, botmixerrel pépesítsük.

Tegyük vissza a tűzhelyre alacsony fokozatra, majd öntsük bele a tejszínt. Pár perc után vegyük le a gázról.

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük