Mézédes, krémes körteleves – Picit pikáns a gyömbértől

körteleves cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Gyümölcslevest nem csak nyáron érdemes enni, hiszen az őszi gyümölcsökből is csodás ételeket készíthetsz.

Ősszel ugyan kevesebb idénygyümölcsből válogathatsz, de a körte annyira finom, hogy nem szabad kihagyni. Nemcsak ízletes, hanem elképesztően egészséges is, rengeteg jó tulajdonságát itt szedtük csokorba.

A körte nemcsak süteményekbe illk, hanem húsok mellé is, például csirkemellel tökéletes párosítás, a gyümölcs ízét is átveszi a hús, de meg is puhítja, szaftosan tartja.

Bár a gyümölcsleves inkább nyári étel, mégis érdemes hidegben is elkészíteni, ha másnak nem, desszertnek. Ez a körteleves egy kicsit "téliesítve" van, mert gyömbér is kerül bele, ráadásul így az immunrendszeredet is erősíti. 

Körteleves

körteleves recept

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 4 darab körte
  • 1 darab citrom
  • 3 evőkanál méz
  • víz
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet gyömbér
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 2 darab szegfűszeg
  • 150 milliliter tejszín
Recept idők

Elkészítés:

A körtéket hámozzuk meg, a magházat vágjuk ki belőlük. Vágjuk őket össze, majd locsoljuk meg a citrom levével.

A mézet kanalazzuk egy lábasba, melegítsük meg. Adjuk hozzá a körtét. Keverjük össze, majd öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi. Adjuk hozzá a fűszereket és a vaníliás cukrot, majd addig főzzük, míg meg nem puhul a körte. Vegyük le a tűzről, botmixerrel pépesítsük.

Tegyük vissza a tűzhelyre alacsony fokozatra, majd öntsük bele a tejszínt. Pár perc után vegyük le a gázról.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük