
A legfinomabb csokoládés sütemény liszt nélkül – Kávé gazdagítja a tésztáját

Cikkek


A 10 legfinomabb spárgás recept: változatosan használhatod fel a tavaszi zöldséget

10 isteni desszert alig valamiből: maximum 4 hozzávalós recepteket mutatunk
Ropogós

Zamatos, citromos tészta spárgával: gyors, tápláló ebéd

Isteni bogyós gyümölcsös süti epermázzal: kevert tészta az alapja

Krémes áfonyás smoothie: antioxidánsokban nem lesz hiány

Puha piskótakocka csokiöntettel: kezdőknek is sikerülni fog

Gombás bundában sült csirkemell: egyszerű, de különleges ebéd
Kössünk kompromisszumot - süssünk olyan tortát, ami lisztmentes, de tele van csokival.
Ebben a tortában nincs liszt, de nem is hiányzik belőle, helyette csokit teszünk bele, ettől lesz intenzív az íze. A sütemény krémes textúráját is a csokoládé és a kakaópor adja. Rajongóknak kötelező, aki pedig egészségügyi okokból nem ehet lisztet, ő is megkapja így ugyanazt az élményt, amit csak egy csokoládétorta nyújthat.
Akit ez még mindig nem győzött meg, annak elárulom, hogy egy kevés jó erős espresso is gazdagítja a tésztát tökéletesen harmonizálva az édes ízzel.
Lisztmentes csokitorta kávéval

Hozzávalók 6 adaghoz
Torta
- 170 gramm étcsokoládé
- 113 gramm vaj
- 150 gramm cukor
- 1 deciliter erős espresso
- 1 csipet só
- 3 darab tojás
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 45 gramm cukrozatlan kakaópor
Bevonó
- 115 milliliter tejszín
- 170 gramm étcsokoládé
Elkészítés:
Készítsük el az alapot. A csokoládét és a vajat olvasszuk fel mikrohullámú sütőben. Alaposan keverjük össze.
Főzzünk le egy erős espressót.
Tegyük bele egy nagyobb edénybe a csokit, majd adjuk hozzá a cukrot, a kávét, a sót, a tojásokat és a vaníliát. Keverjük hozzá a kakaóport is.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, egy csatos tortaformát vajazzunk ki és béleljünk ki sütőpapírral.
Öntsük bele a masszát, süssük 20 percig.
Ha megsült, vegyük ki a sütőből és hagyjuk kihűlni.
Készítsük el a bevonót. Tegyük az összetört csokoládét egy tálba. A tejszínt lassú tűzön kezdjük melegíteni, vigyázva, hogy ne forrjon fel. Ha megmelegedett, öntsük a csokoládéra, jól keverjük össze. Kenjük a torta tetejére, és fogyasztás előtt tegyük a hűtőbe egy órára.
Fotó: Getty Images