A legfinomabb csokoládés sütemény liszt nélkül – Kávé gazdagítja a tésztáját

4
Nyomtatás
lisztmentes csokitorta cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Kössünk kompromisszumot - süssünk olyan tortát, ami lisztmentes, de tele van csokival.

Ebben a tortában nincs liszt, de nem is hiányzik belőle, helyette csokit teszünk bele, ettől lesz intenzív az íze. A sütemény krémes textúráját is a csokoládé és a kakaópor adja. Rajongóknak kötelező, aki pedig egészségügyi okokból nem ehet lisztet, ő is megkapja így ugyanazt az élményt, amit csak egy csokoládétorta nyújthat.

Akit ez még mindig nem győzött meg, annak elárulom, hogy egy kevés jó erős espresso is gazdagítja a tésztát tökéletesen harmonizálva az édes ízzel. 

Lisztmentes csokitorta kávéval

lisztmentes csokitorta recept

Hozzávalók 6 adaghoz

Torta

  • 170 gramm étcsokoládé
  • 113 gramm vaj
  • 150 gramm cukor
  • 1 deciliter erős espresso
  • 1 csipet
  • 3 darab tojás
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 45 gramm cukrozatlan kakaópor

Bevonó

  • 115 milliliter tejszín
  • 170 gramm étcsokoládé
Recept idők

Elkészítés:

Készítsük el az alapot. A csokoládét és a vajat olvasszuk fel mikrohullámú sütőben. Alaposan keverjük össze.

Főzzünk le egy erős espressót.

Tegyük bele egy nagyobb edénybe a csokit, majd adjuk hozzá a cukrot, a kávét, a sót, a tojásokat és a vaníliát. Keverjük hozzá a kakaóport is. 

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, egy csatos tortaformát vajazzunk ki és béleljünk ki sütőpapírral. 

Öntsük bele a masszát, süssük 20 percig. 

Ha megsült, vegyük ki a sütőből és hagyjuk kihűlni. 

Készítsük el a bevonót. Tegyük az összetört csokoládét egy tálba. A tejszínt lassú tűzön kezdjük melegíteni, vigyázva, hogy ne forrjon fel. Ha megmelegedett, öntsük a csokoládéra, jól keverjük össze. Kenjük a torta tetejére, és fogyasztás előtt tegyük a hűtőbe egy órára. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon