Sajtos tészta úgy, ahogy az olaszok szeretik: 10 perces receptet mutatunk
A lenyűgöző, sajtban gazdag fogás tökéletes választás hétköznap esti vacsorának, pillanatok alatt elkészítheted.
Szuper krémes, extrán sajtos mac and cheese pillanatok alatt? Ezzel a recepttel nem kell sokat bíbelődnöd a konyhában, míg kifő a tészta, elkészül a szósz, aztán már csak egybe kell forgatnod mindent!
A szósz alapja egy selymes besamelmártás, ami tejszínnel egészül ki, így még krémesebb és gazdagabb az íze, illetve rengeteg reszelt cheddar sajt kerül bele, ettől lesz tartalmas. Nem egy diétás fogás, tény és való, de ha már néhanapján bűnözöl, ezzel add meg a módját!
A baconszeleteket vágjuk félbe, majd egy száraz serpenyőben süssük ropogósra. Tegyük félre egy tányérra, majd ha kihűlt, vágjuk kisebb darabokra.
A tésztát főzzük al dentére enyhén sós, lobogó vízben. Szűrjük le.
Közben a szószhoz olvasszuk meg a vajat egy nagy lábasban (a bacon kisült zsírját is használhatjuk), majd adjuk hozzá a lisztet. Keverjük és pirítsuk 1-2 percig, majd fokozatosan és lassan kezdjük el felönteni a tejszínnel és a tejjel. Közben folyamatosan kevergessük, hogy ne legyen csomós.
Mikor elkevertük benne az összes folyadékot, addig főzzük, míg be nem sűrűsödik. Ha sűrű és krémes, adjuk hozzá a mustárt, a kakukkfüvet és a fokhagymaport, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Húzzuk le a tűzről.
Kisebb adagokban kezdjük el belekeverni a reszelt sajtot, míg az összes bele nem olvad a szószba, majd forgassuk bele a kifőtt tésztát is.
A baconből is keverhetünk bele egy keveset, de a tálalásnál is megszórhatjuk vele.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu