![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Lasagne Pészach ünnepére - Tészta helyett maceszlappal rétegezzük
![macesz lasagne cover](https://kep.index.hu/1/0/3240/32403/324039/32403979_2484769_11b653baaf77d96250bdf255ee142ffa_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Lasagne-t készíteni nagyon egyszerű és hálás feladat, ráadásul mindenki szeretni fogja.
A lasagne nem bonyolult étel, csak finom bolognai ragut kell készíteni hozzá, de az gyakorlással elsajátítható. Ez most mégis rendhagyó változat, egyrészt mert húsmentes, másrészt mert különleges alkalomra készül, méghozzá Pészach ünnepére.
Pészachkor tilos mindenfajta kovászos étel, de még a tésztafélék fogyasztása is. Így a lasagnetészta helyére maceszlapok kerülnek, a paradicsomszószt pedig háromféle sajt dobja fel. A maceszlapok ugyanúgy megpuhulnak majd a szósztól, mint a tészta.
Macesz lasagne
![macesz lasagne recept](https://kep.index.hu/1/0/3240/32404/324040/32404077_fd4653a8eafd434607871c202d844692_wm.jpg)
Hozzávalók 4 adaghoz
- 6 darab maceszlap
- 400 milliliter Marinara szósz
- 240 gramm mozzarella sajt
- 120 gramm gouda
- 60 gramm parmezán
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Készítsük el a marinara szószt, itt találunk receptet hozzá. Egy jénai aljára tegyünk egy keveset a marinara szószból, oszlassuk el egyenletesen. Tegyünk rá egy egész maceszlapot. Kenjünk rá egy adag szószt, szórjunk rá reszelt gouda sajtot, borítsuk be vastagon mozzarellával és egy leheletnyi parmezánnal. Folytassuk a rétegezést addig, amíg tele nem lesz a jénai. A legfelső réteget jó vastagon kenjük meg marinara szósszal, tegyünk rá mozzarellát és hintsük meg parmezánnal.
Süssük a lasagne-t 20-25 percig, amíg a sajt szépen megpirul rajta. Vegyük ki a sütőből, de mielőtt felszeleteljük, hagyjuk hűlni néhány percet.
Fotó: Szász Eszter / Sóbors
Olvasd el ezt is!