Isteni majonézes karfiolsaláta csirkemellsonkával keverve: könnyed vacsora is lehet
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Őszi almáspite-smoothie: mesésen krémes és fűszeres
Mennyei kókuszkrém házilag: tejszínhab helyett is működik
Álompuha krumplinudli gombás szósszal: serpenyőben pirul aranybarnára
Ellenállhatatlan narancsos pöfetegkeksz: egyszerűen készül a finomság
Omlós rántott hús tojás nélkül: kefires pác teszi izgalmassá
Ha valami laktató, mégis könnyed fogásra vágysz, próbáld ki ezt a minden jóval megpakolt karfiolsalátát.
Ha szereted a tartalmas salátákat, ez a majonézes karfiolsaláta lesz az új kedvenced, laktató, egészséges és isteni finom. A karfiolt nem kell hőkezelni, nyersen, falatnyi rózsákra szedve kerül az alapba, így ropogós elemként gazdagítja a kompozíciót, ráadásul teljes mértékben megőrzi vitamintartalmát. Természetesen, ha szeretnéd, megpárolhatod a zöldséget, úgy is belekeverheted, sőt, sütve is kipróbálhatod.
A főszereplő karfiol mellé kaliforniai paprika, zöldhagyma és csirkemellsonka kerül, utóbbit más felvágottra is lecserélheted. Az öntetet pedig majonéz, tejföl, mustár és egy kevés citromlé alkotja, de a petrezselymet se hagyd ki belőle, frissebbé teszi az összhatást.
Ha elkészült a saláta, tedd pár órára a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek, szerencsére egyik zöldségnek sem árt az idő, sőt, sokkal finomabb lesz a végeredmény.
Majonézes karfiolsaláta
Hozzávalók 4 személyre
- 150 gramm csirkemellsonka
- 0.5 fej karfiol
- 1 darab kaliforniai paprika (piros)
- 3 szál zöldhagyma
- 120 gramm majonéz
- 100 gramm tejföl
- ízlés szerint só, bors
- 1 tk mustár
- 1 ek citromlé
- 0.5 csokor petrezselyem
Elkészítés:
A karfiolt tisztítsuk meg, először szedjük nagyobb rózsákra, majd kisebbekre, hogy pici, falatnyi darabokat kapjunk.
A csirkemellsonkát és a paprikát vágjuk 1x1 centis kockákra. A hagymát tisztítsuk meg, vágjuk karikákra.
Tegyünk minden zöldséget egy tálba.
Egy kis tálban keverjük össze a majonézt, a tejfölt, a mustárt, citromlevet, majd sózzuk, borsozzuk az egészet. Adjuk hozzá az összeaprított petrezselymet, forgassuk alaposan egybe.
Öntsük a szószt a zöldségekre, keverjük alaposan egybe, majd tegyük a salátát pár órára hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek.
Fotó: Sági Zsófia/Sóbors