Ünnepi brokkolisaláta roppanós baconnel – Sajttal dúsítva még finomabb
Cikkek
Birsalmasajt, ahogy a nagyid is csinálta – Kezdőként se fogod elrontani
Krémes, fahéjas sütőtöklekvár: szinte semmi munkával készül
Ropogós
Puha áfonyás-mákos kuglóf: egyszerű kevert tészta az alapja
30 perces milánói csirke: parmezán sajt kerül a bundába
5 perces mézes-mustáros öntet: salátákhoz tökéletes
Mézzel és fahéjjal sült birsalma: krémes lesz a sütőben
Készítsd el a britek híres Yorkshire pudingját: alig valamiből készül
Nemcsak egészséges és finom, de nagyon szépen is mutat az asztalon ez a vidám színű brokkolisaláta.
A brokkoli megosztó étel, sokan egész egyszerűen nem kedvelik, így nem is adnak neki újabb esélyt. Valóban, párolás közben a zöldség jellegzetes illatot áraszt, de ha nem főzöd túl, isteni lesz, sőt, ha sütve készíted, akkor ezt is megúszod.
Ha nem szeretnéd, hogy a brokkoli íze domináljon, sajttal dolgozd össze, és panírban süsd ki: ezeket a brokkoligolyókat salátával vagy magában is kínálhatod. A brokkoli nyersen is nagyon finom, és így egészséges igazán. Salátába is teheted, és ha nem teszel rá majonézt, akkor alakbarát is lesz, sőt, egy-két extra alapanyaggal dúsítva az ünnepi asztalon is megállja a helyét, igaz, kevésbé lesz diétás.
Brokkolisaláta baconnel
Hozzávalók 6 adaghoz
- 2 fej brokkoli
- 1 fej lila hagyma
- 400 gramm bacon
- 120 gramm sajt
- 100 gramm mandula (darált)
- 1.5 evőkanál fehérborecet
- 1 evőkanál víz
- 1 teáskanál cukor
Elkészítés:
Forrósítsunk fel egy serpenyőt, és pirítsuk meg rajta a bacont. Hagyjuk kihűlni, és kockázzuk fel.
A brokkolit mossuk meg alaposan, szedjük rózsáira, és ízlés szerint vágjuk kisebbekre, vagy hagyjuk nagyobb darabokban. A hagymát is vágjuk össze. Tegyük egy tálba, forgassuk hozzá a bacont és a mandulát, majd a reszelt sajtot.
Egy kisebb tálban keverjük össze a fehérborecetet, a vizet és a cukrot. Öntsük a salátára, majd tálalásig tegyük a hűtőbe pihenni.
Fotó: Getty Images