Ünnepi brokkolisaláta roppanós baconnel – Sajttal dúsítva még finomabb

brokkoli saláta baconnel cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Nemcsak egészséges és finom, de nagyon szépen is mutat az asztalon ez a vidám színű brokkolisaláta.

A brokkoli megosztó étel, sokan egész egyszerűen nem kedvelik, így nem is adnak neki újabb esélyt. Valóban, párolás közben a zöldség jellegzetes illatot áraszt, de ha nem főzöd túl, isteni lesz, sőt, ha sütve készíted, akkor ezt is megúszod.

Ha nem szeretnéd, hogy a brokkoli íze domináljon, sajttal dolgozd össze, és panírban süsd ki: ezeket a brokkoligolyókat salátával vagy magában is kínálhatod. A brokkoli nyersen is nagyon finom, és így egészséges igazán. Salátába is teheted, és ha nem teszel rá majonézt, akkor alakbarát is lesz, sőt, egy-két extra alapanyaggal dúsítva az ünnepi asztalon is megállja a helyét, igaz, kevésbé lesz diétás.

Brokkolisaláta baconnel

brokkoli saláta baconnel recept

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 2 fej brokkoli
  • 1 fej lila hagyma
  • 400 gramm bacon
  • 120 gramm sajt
  • 100 gramm mandula (darált)
  • 1.5 evőkanál fehérborecet
  • 1 evőkanál víz
  • 1 teáskanál cukor
Recept idők

Elkészítés:

Forrósítsunk fel egy serpenyőt, és pirítsuk meg rajta a bacont. Hagyjuk kihűlni, és kockázzuk fel.

A brokkolit mossuk meg alaposan, szedjük rózsáira, és ízlés szerint vágjuk kisebbekre, vagy hagyjuk nagyobb darabokban. A hagymát is vágjuk össze. Tegyük egy tálba, forgassuk hozzá a bacont és a mandulát, majd a reszelt sajtot. 

Egy kisebb tálban keverjük össze a fehérborecetet, a vizet és a cukrot. Öntsük a salátára, majd tálalásig tegyük a hűtőbe pihenni.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük