10 nyári saláta nem csak húsok mellé: a kedvenc receptjeinket mutatjuk
Egy ízletes saláta mindennél többet ér, jólesik magában falatozni, de húsok kísérőjeként is tökéletes.
Májusban beköszöntött a zsenge zöldborsó szezonja, amit vétek lenne kihagyni! Sokan nyersen csipegetik, de isteni levest, főzeléket és salátát is készíthetsz belőle.
Alább egy gyors, egyszerű, mégis tartalmas salátareceptet mutatunk, amelyhez csak zöldborsóra, hagymára, sajtra és baconre van szükség, illetve a krémes dresszingre. Utóbbi alapját a majonéz-tejföl kombináció adja, egyszerre édeskés és savanykás a szósz, éppen ettől tökéletes.
A krémes dresszing, a ropogós bacon és a puha borsó hármasa tökéletes kontrasztot képez.
A zöldborsót dobjuk forrásban lévő sós vízbe 5-8 percre, vagy míg teljesen puha nem lesz. Szűrjük le, hagyjuk teljesen kihűlni.
A bacont pirítsuk meg egy száraz serpenyőben, majd mikor ropogós és pirult, tegyük egy tányérra. Várjuk meg, míg kihűl, majd törjük kis darabokra.
A sajtot reszeljük le, a megpucolt hagymát vágjuk nagyon finomra.
Az öntet hozzávalóit keverjük össze egy nagy tálban, majd adjuk hozzá a borsót, bacont, sajtot és hagymát. Keverjünk mindent egybe, majd szükség szerint sózzuk, borsozzuk.
Tegyük a hűtőbe legalább 2 órára, mielőtt tálalnánk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu