
Ropogós bundában sült csirkemell: majonéz tartja szaftosan a húst

Félsz, hogy száraz cipőtalp lesz a csirkemellből? Próbáld ki az alábbi trükköt, és garantáltan omlós és szaftos húst veszel majd ki a sütőből.
Ha szereted a rántott húst, de kipróbálnád egy kicsit izgalmasabb változatban, készítsd el az alábbi receptet, amelyben zsemlemorzsa helyett panko és parmezán borítja a csirkemellet. Ne félj, nem fog kiszáradni a hús, ugyanis majonézben sül, ettől egyrészt sokkal szaftosabb, másrészt sokkal finomabb lesz. A majonézbe bátran keverj fűszereket, mehet bele chili, pirospaprika, fokhagyma, zöldfűszerek, amit csak szeretnél.
A csirkemellet mindig magas hőfokon süsd, ha rövid ideig kap nagyobb hőkezelést, jobban megőrzi a benne található nedvességet.
Majonézzel sült csirkemell

Hozzávalók 4 személyre
- 4 darab csirkemellfilé
- 120 gramm majonéz
- ízlés szerint só, bors
- 0.5 tk fűszerpaprika
- 1 tk fokhagymapor
- 30 gramm parmezán
- 70 gramm pankomorzsa
- olaj (a sütéshez)
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. Olajozzunk ki egy 23x33 centis tepsit.
A majonézt keverjük össze a fűszerpaprikával, fokhagymával, sózzuk, borsozzuk. Egy nagy tányéron keverjük össze a parmezánt és a pankót.
Ha a csirkemellek nagyon vastagok, hosszában vágjuk őket félbe.
Forgassuk a hússzeleteket a majonézbe, majd nyomkodjuk rá mindkét oldalukra a morzsát. Tegyük őket az előkészített tepsire. Enyhén spricceljük le őket olajjal.
Toljuk a sütőbe a húst 30-35 percre, míg aranybarna nem lesz a külseje.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!