Kevert mákos süti reszelt almával: ezt nem lehet elrontani
A klasszikus almás-mákos süti könnyen elkészíthető, és nemcsak az ízével, de a puha, szaftos állagával is elnyeri majd a tetszésedet.
Kevert tésztás sütit készíteni nem nagy művészet. Nehéz elrontani, ha tudod a jó arányokat, így ha megvan már a rutin, a kisujjadban lesznek a lépések. Viszont, ha vágysz egy kis izgalomra, érdemes különféle hozzávalókkal kísérletezned.
Ezúttal frissen reszelt vérnarancshéjjal és annak facsart levével, illetve egy kis mákkal bolondítottuk meg ezt a remek desszertet. Amellett, hogy könnyű elkészíteni, rendkívül izgalmas ízeket mixelhetsz benne össze.
A sütőt melegítsük elő 180 fokra. Vajazzuk, majd lisztezzük ki a kuglófsütő formát.
A vajat és a cukrot keverjük habosra. Egyenként adjuk hozzá a tojásokat, majd mehet bele a vaníliakivonat, a liszt, a sütőpor, a tejföl, a két vérnarancs reszelt héja és a lé is. Végezetül adjuk hozzá a mákot is.
Alaposan keverjük el a masszát, majd öntsük bele a kivajazott és kilisztezett sütőformába.
Előmelegített sütőben süssük kb. 40-50 percig, vagy amíg a tűpróba nem igazolja, hogy átsült a tészta.
A kész sütit vegyük ki a sütőből és tegyük rácsra.
Ha kihűlt, csak hintsük meg porcukorral, és már szeletelhetjük és tálalhatjuk is.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu