Puha mákos kuglóf citrussal: könnyű, kevert tésztás sütit mutatunk

3
Nyomtatás
makos-kevert-suti
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A kevert tésztás sütik örök kedvencek. Ahhoz pedig, hogy megunhatatlanná váljanak, érdemes néha feldobni őket. Ezúttal mákkal és egy kis vérnaranccsal turbóztuk fel a receptünket.

Kevert tésztás sütit készíteni nem nagy művészet. Nehéz elrontani, ha tudod a jó arányokat, így ha megvan már a rutin, a kisujjadban lesznek a lépések. Viszont, ha vágysz egy kis izgalomra, érdemes különféle hozzávalókkal kísérletezned.

Ezúttal frissen reszelt vérnarancshéjjal és annak facsart levével, illetve egy kis mákkal bolondítottuk meg ezt a remek desszertet. Amellett, hogy könnyű elkészíteni, rendkívül izgalmas ízeket mixelhetsz benne össze.

Mákos kuglóf

makos-kevert-suti

Hozzávalók x cm-es formához 26 cm átmérőjű formához

A süteményhez:

  • 180 g vaj
  • 300 g búzaliszt
  • 250 g kristálycukor
  • 3 db tojás
  • 1 tk. vaníliakivonat
  • 1.5 tk. sütőpor
  • 230 g tejföl
  • 2 db vérnarancs
  • 3 ek. vérnarancslé
  • 4 tk. mák

A tálaláshoz:

  • 100 g porcukor
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 180 fokra. Vajazzuk, majd lisztezzük ki a kuglófsütő formát.

A vajat és a cukrot keverjük habosra. Egyenként adjuk hozzá a tojásokat, majd mehet bele a vaníliakivonat, a liszt, a sütőpor, a tejföl, a két vérnarancs reszelt héja és a lé is. Végezetül adjuk hozzá a mákot is.

Alaposan keverjük el a masszát, majd öntsük bele a kivajazott és kilisztezett sütőformába.

Előmelegített sütőben süssük kb. 40-50 percig, vagy amíg a tűpróba nem igazolja, hogy átsült a tészta.

A kész sütit vegyük ki a sütőből és tegyük rácsra.

Ha kihűlt, csak hintsük meg porcukorral, és már szeletelhetjük és tálalhatjuk is.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon