Puha málnás-fehér csokis blondie: sok gyümölccsel a legfinomabb
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A blondie ugyanaz, mint a brownie, csak világosabb a színe, de ugyanolyan puha, ragacsos, édes sütemény.
A brownie Amerikából érkezett, egyszerű kevert sütemény, csak arra kell vigyázni, hogy ne süsd túl, mert akkor a lényege, a belsejének a ragacsossága vész el. A süteményben a csoki kapja a főszerepet, a liszt csak összetartja, de így is eléggé tömény lesz. Ha a tej- vagy az étcsokit fehérre cseréled, nem csak a színe, de az ízvilága is más lesz, sőt, a neve is, blondie-nak fogják hívni.
A blondie-ba is keverhetsz többféle csokit, ebbe a változatba tejcsoki is kerül, de almával is nagyon finom lesz. Ha pedig egészen szezonálisan szeretnéd elkészíteni, keverj bele málnát, a piros gyümölcs és a fehér csoki tökéletes párost alkotnak.
Málnás-fehér csokis blondie
Hozzávalók 6 adaghoz
- 140 gramm fehér csokoládé
- 75 gramm vaj
- 100 gramm cukor
- 2 darab tojás
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 125 gramm liszt
- 0.5 kávéskanál só
- 250 gramm málna
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy 20x20 centiméteres tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
A csokit és a vajat vízgőz felett olvasszuk fel. Öntsük egy tálba, adjuk hozzá a cukrot és keverjük össze. Egyenként adjuk hozzá a tojást, keverjük simára a tésztát, majd tegyük hozzá a vaníliakivonatot is. A végén szitáljuk bele a lisztet és a sót is szórjuk bele, keverjük egyneművé. A végén óvatosan forgassuk bele a málnát.
A tésztát öntsük bele a tepsibe, egyengessük el a tetejét. Süssük 17-20 percig, amíg a teteje aranyszínű nem lesz. Vigyázzunk, nehogy túlsüssük, mert akkor kiszárad. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd óvatosan borítsuk ki a tepsiből és vágjuk kockákra.
Fotó: Getty Images