Fantasztikus málnás muffin: vajtól lesz omlós és isteni

4
Nyomtatás
malnas-muffin
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A nyárral együtt a bogyós gyümölcsök szezonja is beköszönt. Ennek apropóján egy málnás muffinreceptet mutatunk, ami olyan finom, mintha csak a pékségben vetted volna.

A házi sütik mindig nagy sikert aratnak, legyen szó akár az elkészítésükről, akár az elfogyasztásukról. A muffin ezek között is az egyik legnagyobb kedvenc kevert tésztás sütemény, amit most sok-sok málnával és egy kis citrommal dobtunk fel.

Reggelire vagy uzsonnára, kicsiknek és nagyoknak egyaránt örömet szerezhetsz vele, csak győzd olyan tempóban készíteni, mint amilyenben elfogynak.

Málnás muffin

malnas-muffin

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 240 g búzaliszt
  • 200 g kristálycukor
  • 2 tk. sütőpor
  • 0.5 tk.
  • 180 ml tej
  • 2 db tojás
  • 5 ek. olívaolaj
  • 3 ek. vaj
  • 2 tk. vaníliakivonat
  • 1 db citrom
  • 180 g málna
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 200 fokra. A muffinsütő formát vajazzuk ki és béleljük ki papírral.

Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a cukrot, a sót és sütőport.

Egy másik tálban keverjük össze a tejet, a tojásokat, az olajat, az olvasztott vajat, a vaníliakivonatot és a citrom reszelt héját.

A tojásos keverékhez forgassuk hozzá a lisztes keveréket, és addig keverjük, amíg szépen össze nem áll.

Ekkor finoman adjuk hozzá a friss és mosott málnaszemeket is. Óvatosan keverjük hozzá, mert a málna könnyen összetörhet.

A kész tésztát adagoljuk ki a 12 darabos muffinsütő formába, majd süssük a muffinokat kb. 15-20 percig, amíg a tetejük finoman színt nem kap.

Ha a fogpiszkálóteszt is igazolta, hogy a muffinok belseje is megsült, akkor vegyük ki a sütőből, pár percig pihentessük a formában, majd már tálalhatjuk is.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon