A sütőt melegítsük elő 200 fokra. A muffinsütő formát vajazzuk ki és béleljük ki papírral.
Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a cukrot, a sót és sütőport.
Egy másik tálban keverjük össze a tejet, a tojásokat, az olajat, az olvasztott vajat, a vaníliakivonatot és a citrom reszelt héját.
A tojásos keverékhez forgassuk hozzá a lisztes keveréket, és addig keverjük, amíg szépen össze nem áll.
Ekkor finoman adjuk hozzá a friss és mosott málnaszemeket is. Óvatosan keverjük hozzá, mert a málna könnyen összetörhet.
A kész tésztát adagoljuk ki a 12 darabos muffinsütő formába, majd süssük a muffinokat kb. 15-20 percig, amíg a tetejük finoman színt nem kap.
Ha a fogpiszkálóteszt is igazolta, hogy a muffinok belseje is megsült, akkor vegyük ki a sütőből, pár percig pihentessük a formában, majd már tálalhatjuk is.