Különleges málnatorta fehér csokoládéval és puha piskótával – Isteni tavaszi desszert
Picit időigényesebb és összetettebb receptről van szó, de minden egyes ráfordított másodperc megéri a végeredményért.
A blondie, vagyis a „szőke” brownie, ét helyett fehér csokival készül, és a klasszikus változathoz hasonlóan kellemesen ragacsos. Sokféle verzióban kipróbálhatod, megbolondíthatod csokidarabokkal, magvakkal vagy akár almával. Szezonban lédús, friss, savanykás málnával is még különlegesebbé teheted.
Az elkészítése hihetetlenül egyszerű és gyors: csak össze kell keverni a hozzávalókat, beleforgatni a gyümölcsöt, és már mehet is a sütőbe. Ideális választás lehet egy spontán délutáni sütéshez, vagy akár különleges vendégváró finomság is lehet belőle.
Olvasszuk össze a kisebb darabokra tördelt fehér csokit és a felkockázott vajat egy nagy lábosban, közben kevergessük. Amikor sima, húzzuk le a tűzről. Adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, majd várjunk öt percig, amíg a csokis keverék kicsit hűl. Egyesével dolgozzuk hozzá a tojásokat, majd forgassuk hozzá a lisztet.
A homogén masszához keverjük hozzá a megmosott, lecsepegtetett málnát. Öntsük a tésztát sütőpapírral bélelt sütőformába, és süssük 180 fokon körülbelül 25 percig. Hagyjuk a sütit a formában hűlni 10 percig, majd emeljük ki és helyezzük rácsra, hogy teljesen kihűljön. Szeleteljük fel és tálaljuk.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu