Puha málnás-ricottás sütemény: liszt nélkül készül a mennyei édesség

málnás ricottás sütemény cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ennél egyszerűbben összeállítható sütemény nem létezik, puha, igazán könnyed gyümölcsös édesség a végeredmény.

A ricotta egyfajta túró, csak sokkal lágyabb, krémesebb a textúrája, ezt is felhasználhatod édes vagy sós ételekhez egyaránt. Ha a sós vonalon mozogsz, akkor készíts paradicsomos rakott tésztát, ha az édesen, akkor pedig az alábbi puha süteményt.

A sütemény lisztmentesen készül, amellyel nemcsak a szénhidrátbevitelükre figyelőknek, hanem a gluténmentesen étkezőknek is kedvezhetsz. A sütit valamilyen bogyós gyümölccsel érdemes feldobni, eperrel, szederrel, málnával vagy akár áfonyával. Most a málnaszezon közepén nem kérdés, hogy ez a piros gyümölcs került bele. Ügyelj rá, hogy mindig ép szemeket válassz. 

Málnás-ricottás sütemény

málnás ricottás sütemény recept

Hozzávalók 6 személyre

  • 4 darab tojás (L-es)
  • 120 gramm cukor
  • 370 gramm ricotta
  • 1 darab citrom héja (bio)
  • 140 gramm málna
  • a tetejére porcukor
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. 

Egy nagy tálba üssük bele a tojásokat, majd adjuk hozzá a cukrot és egy kézi habverővel verjük habosra. Forgassuk hozzá a ricottát. Reszeljük bele a citromhéjat. A masszát öntsük egy kivajazott tepsibe, lehet kör vagy téglalap alakú is. A kör alakú 20 centiméter átmérőjű legyen. A málnát szépen osszuk el a tetején.

Süssük 40 percig a sütit. Várjuk meg, amíg kihűl, majd szeletelhetjük, porcukorral tálaljuk. 

Fotó: Szász Eszter / Sóbors

Ezt is szeretjük