Málnás brownie gluténmentesen: liszt nem kell hozzá, csak rengeteg olvasztott csoki
Ebben a csupa csokis, gluténmentes málnás brownie-ban a lisztet darált mandula helyettesíti.
A ricotta egyfajta túró, csak sokkal lágyabb, krémesebb a textúrája, ezt is felhasználhatod édes vagy sós ételekhez egyaránt. Ha a sós vonalon mozogsz, akkor készíts paradicsomos rakott tésztát, ha az édesen, akkor pedig az alábbi puha süteményt.
A sütemény lisztmentesen készül, amellyel nemcsak a szénhidrátbevitelükre figyelőknek, hanem a gluténmentesen étkezőknek is kedvezhetsz. A sütit valamilyen bogyós gyümölccsel érdemes feldobni, eperrel, szederrel, málnával vagy akár áfonyával. Most a málnaszezon közepén nem kérdés, hogy ez a piros gyümölcs került bele. Ügyelj rá, hogy mindig ép szemeket válassz.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Egy nagy tálba üssük bele a tojásokat, majd adjuk hozzá a cukrot és egy kézi habverővel verjük habosra. Forgassuk hozzá a ricottát. Reszeljük bele a citromhéjat. A masszát öntsük egy kivajazott tepsibe, lehet kör vagy téglalap alakú is. A kör alakú 20 centiméter átmérőjű legyen. A málnát szépen osszuk el a tetején.
Süssük 40 percig a sütit. Várjuk meg, amíg kihűl, majd szeletelhetjük, porcukorral tálaljuk.
Fotó: Szász Eszter / Sóbors