
Étcsokoládéba mártott golyó málnával: gluténmentes desszertet mutatunk
Ez a könnyedén elkészíthető, sütés nélküli desszert belül friss málnát rejt, amelyre étcsokoládémáz és kókuszreszelék kerül.
A ropogós háztartási kekszrétegek közé lágy, citromos-tejfölös krém kerül, a tetejére pedig friss málna és ragyogó zselés bevonat. Az édes és a savanykás ízek tökéletes egyensúlyt alkotnak benne, így még azok is imádni fogják, akik nem kifejezetten édesszájúak.
Vendégvárónak, hétvégi desszertnek vagy csak úgy, uzsonnára is tökéletes választás. Ha bevált a recept, próbáljátok ki bátran más bogyós gyümölccsel is.
Egy jénai tálat béleljünk ki a háztartási keksz felével. Tegyük őket jó szorosan egymás mellé, hogy ne tudjanak elcsúszni.
A krémhez keverjük simára a tejfölt a vaníliás cukorral és a porcukorral, majd reszeljük hozzá a citrom héját is.
A kikevert krémet simítsuk a lefektetett kekszdarabokra, majd következhet a második kekszréteg.
A tortazselét keverjük össze a kristálycukorral, majd fokozatosan adjuk hozzá a vizet. Kevergetés közben forraljuk fel, majd vegyük le a tűzről, és hagyjuk állni 5–8 percig.
A friss málnát mossuk meg, csepegtessük le, és helyezzük a kekszrétegre.
Ha a tortazselé kihűlt, öntsük óvatosan a málnaszemekre, majd tegyük a hűtőbe legalább 2 órára.
Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből, és szeleteljük fel a süteményt a kekszek mentén nagyobb csíkokra.
Fotó, videó és recept: Borsos Dalma
@sobors.hu