Nyári málnás tejfölös-kekszes szelet: sütés nélküli krémes desszert

3
Nyomtatás
malnas-kekszes-suti
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez a málnás kekszes desszert igazi nyári aduász: egyszerű, gyors, sütés nélkül készül, mégis mutatós és isteni finom.

A ropogós háztartási kekszrétegek közé lágy, citromos-tejfölös krém kerül, a tetejére pedig friss málna és ragyogó zselés bevonat. Az édes és a savanykás ízek tökéletes egyensúlyt alkotnak benne, így még azok is imádni fogják, akik nem kifejezetten édesszájúak. 

Vendégvárónak, hétvégi desszertnek vagy csak úgy, uzsonnára is tökéletes választás. Ha bevált a recept, próbáljátok ki bátran más bogyós gyümölccsel is.

Málnás tejfölös-kekszes szelet

malnas-kekszes-suti

Hozzávalók 22 x 24 cm-es formához cm átmérőjű formához

  • 500 g háztartási keksz
  • 200 g friss málna
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 csomag tortazselé
  • 5 ek. kristálycukor
  • 500 ml víz
  • 20 g porcukor
  • 1 db biocitrom
  • 330 g tejföl
Recept idők

Elkészítés:

Egy jénai tálat béleljünk ki a háztartási keksz felével. Tegyük őket jó szorosan egymás mellé, hogy ne tudjanak elcsúszni.

A krémhez keverjük simára a tejfölt a vaníliás cukorral és a porcukorral, majd reszeljük hozzá a citrom héját is.

A kikevert krémet simítsuk a lefektetett kekszdarabokra, majd következhet a második kekszréteg.

A tortazselét keverjük össze a kristálycukorral, majd fokozatosan adjuk hozzá a vizet. Kevergetés közben forraljuk fel, majd vegyük le a tűzről, és hagyjuk állni 5–8 percig.

A friss málnát mossuk meg, csepegtessük le, és helyezzük a kekszrétegre.

Ha a tortazselé kihűlt, öntsük óvatosan a málnaszemekre, majd tegyük a hűtőbe legalább 2 órára.

Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből, és szeleteljük fel a süteményt a kekszek mentén nagyobb csíkokra.

Fotó, videó és recept: Borsos Dalma

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon