Málnás brownie mentesen: ezzel indítsd a nyári sütiszezont

29
Nyomtatás
Malnas-brownie-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ebben a brownie-ban a csoki és a málna tökéletes összhangot alkot: az ikonikus ragacsos süti mentes változatban is mennyei!

Ezt a csupa csokis-málnás brownie-t csak szeretni lehet! Sok étcsokoládé és zamatos, édes málna alkotja, és még elkészíteni is egyszerű. A hagyományos brownie-val ellentétben nem igényel sem tojást, sem vajat, így vegánként is bátran eheted, és számos diétába beillesztheted.

Tökéletes választás nyári desszertnek, de akár gyors harapnivalóként is fogyaszthatod. A desszert érdekessége, hogy a kakaópor mellett durvára darabolt étcsoki is kerül bele. Fontos, hogy simát, és ne sütésálló csokichipset (vagy tallért) használj: így minden falatra jut egy lágy, intenzíven kakaós csokidarabka.

Málnás brownie

Malnas-brownie-c

Hozzávalók 18 x 28 cm-es formához cm átmérőjű formához

  • 200 g búzafinomliszt
  • 15 g lenmagliszt (kb. 2 ek)
  • 1.5 tk. sütőpor
  • 50 g cukrozatlan holland kakaópor
  • 0.5 tk.
  • 150 g kókuszvirágcukor
  • 200 ml szója- vagy más növényi ital
  • 120 ml napraforgóolaj
  • 2 tk. vaníliakivonat
  • 300 g málna
  • 100 g étcsoki durvára darabolva (tejmentes)
Recept idők

Elkészítés:

Egy tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat (liszt, lenmagliszt, sütőpor, kakaópor, cukor, só).

Egy másik tálban keverjük össze a folyékony hozzávalókat (szójaital, olaj, vaníliakivonat), és adjuk a lisztes alaphoz. Keverjük csomómentesre, majd óvatosan forgassuk bele a málnát és a csokidarabokat.

Öntsük a masszát sütőpapírral bélelt tepsibe, és 180 fokra előmelegített sütőben süssük 25-30 percig (minél tovább sütjük, annál jobban kiszárad).

Néhány percig hagyjuk a brownie-t a tepsiben hűlni, majd vegyük ki belőle, és teljes kihűlés után szeleteljük.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon