Mandarinos pohárdesszert granolával: krémes joghurt az alapja

Mandarinos-pohardesszert-c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ez a pohárdesszert finom, gyorsan készül és még egészséges is: ropogós granola egészíti ki.

A mandarin édes íze tökéletes harmóniát alkot a selymes joghurttal, és még ropogós granola is kiegészíti. Utóbbit természetesen boltban is megveheted, azonban ha hajlandó vagy rászánni az időt, akkor sokkal jobban jársz ezzel a házi változattal – nemcsak olcsóbb, de sokkal finomabb is, mint a legtöbb boltban kapható.

A recept vegán, így a hagyományos helyett kókuszjoghurt kerül a desszertbe. A mandarint pedig tetszés szerint más szezonális gyümölcsre is cserélheted, mert ennek a kombinációnak szinte bármilyen édes, lédús gyümölcs jól áll.

Mandarinos pohárdesszert

Mandarinos-pohardesszert

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 100 ml növényi habtejszín
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 200 g kókuszjoghurt
  • 150 g granola
  • 4 közepes mandarin megpucolva, felszeletelve
Recept idők

Elkészítés:

Egy magasabb falú edényben adjuk a habtejszínhez a vaníliás cukrot, és kézi mixerrel habosítsuk fel.

Óvatosan, hogy ne törjük össze a habot, keverjük hozzá a joghurtot.

A rétegezéshez először osszuk szét a granolát négy, egyenként kb. 200 ml-es desszertespohár között, majd kanalazzunk rá kevés vaníliás krémet.

Minden pohárba helyezzünk 1-1 felszeletelt mandarint, majd kanalazzuk rá a maradék krémet is. Tetszés szerint kevés granolaszórással díszítsük.

Hűtőben tároljuk, és 2-3 napon belül fogyasszuk el.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük