
Joghurtos-granolás parfé: a tökéletes reggeli erdei gyümölcsökkel

Ezt az ételt már elkészíteni is szórakoztató, nem csak megenni! Ropogós házi granola, friss gyümölcsök és persze krémes joghurt alkotja. Mentes változatban is szuper!
A parfé általában hűs édességet jelent, de szinte bármilyen más hideg húsos vagy zöldséges ételre használható ez a megnevezés. Ebben a parféban a házi granola az egyik főszereplő, amely a desszertben a roppanós textúrát, az egészséges szénhidrátot és a rostok egy részét biztosítja. Érdemes házilag elkészítened, mert sokkal olcsóbb, és szerintem százszor finomabb, mint bármelyik boltban kapható változat.
A másik lényeges hozzávaló a joghurt, amelyből a receptben egy növényi, kókuszból készült verzió szerepel, így vegánként és laktózérzékenyként is fogyaszthatod, de akkor is jól jön, ha csökkentenéd a zsírbeviteledet. Gyümölcsökből pedig a felsoroltak mellett bármilyen bogyós vagy édesebb típust beletehetsz.
-
2023-09-15 08:32:01
-
2023-09-12 07:52:02
-
2023-09-04 09:32:01
Joghurtos-granolás parfé

Hozzávalók 2 adaghoz
- 250 g kókuszjoghurt
- 2 ek juharszirup vagy méz
- 1 tk vaníliakivonat
- 2 marék fekete áfonya
- 2 marék málna
- 4 ek házi (vagy bolti) granola
Elkészítés:
Keverjük a joghurthoz a juharszirupot és a vaníliát.
Rétegekben kanalazzuk a joghurtot és a granolát poharakba vagy kisebb befőttesüvegekbe: 2 ek. joghurtra szórjunk 1 evőkanál granolát és 1 maréknyi gyümölcsöt, majd ismételjük meg a folyamatot.
Hidegen fogyasszuk, a maradékot pedig hűtőben tároljuk.
Fotó: Getty Images

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Olvasd el ezt is!