Joghurtos-granolás parfé: a tökéletes reggeli erdei gyümölcsökkel
Ezt az ételt már elkészíteni is szórakoztató, nem csak megenni! Ropogós házi granola, friss gyümölcsök és persze krémes joghurt alkotja. Mentes változatban is szuper!
A parfé általában hűs édességet jelent, de szinte bármilyen más hideg húsos vagy zöldséges ételre használható ez a megnevezés. Ebben a parféban a házi granola az egyik főszereplő, amely a desszertben a roppanós textúrát, az egészséges szénhidrátot és a rostok egy részét biztosítja. Érdemes házilag elkészítened, mert sokkal olcsóbb, és szerintem százszor finomabb, mint bármelyik boltban kapható változat.
A másik lényeges hozzávaló a joghurt, amelyből a receptben egy növényi, kókuszból készült verzió szerepel, így vegánként és laktózérzékenyként is fogyaszthatod, de akkor is jól jön, ha csökkentenéd a zsírbeviteledet. Gyümölcsökből pedig a felsoroltak mellett bármilyen bogyós vagy édesebb típust beletehetsz.
Joghurtos-granolás parfé
Hozzávalók 2 adaghoz
- 250 g kókuszjoghurt
- 2 ek juharszirup vagy méz
- 1 tk vaníliakivonat
- 2 marék fekete áfonya
- 2 marék málna
- 4 ek házi (vagy bolti) granola
Elkészítés:
Keverjük a joghurthoz a juharszirupot és a vaníliát.
Rétegekben kanalazzuk a joghurtot és a granolát poharakba vagy kisebb befőttesüvegekbe: 2 ek. joghurtra szórjunk 1 evőkanál granolát és 1 maréknyi gyümölcsöt, majd ismételjük meg a folyamatot.
Hidegen fogyasszuk, a maradékot pedig hűtőben tároljuk.
-
2024-03-25 09:32:01
-
2024-02-19 08:52:02
-
2024-02-17 11:08:01
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!