Joghurtos-granolás parfé: a tökéletes reggeli erdei gyümölcsökkel

2
Nyomtatás
Joghurtos-parfe-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ezt az ételt már elkészíteni is szórakoztató, nem csak megenni! Ropogós házi granola, friss gyümölcsök és persze krémes joghurt alkotja. Mentes változatban is szuper!

A parfé általában hűs édességet jelent, de szinte bármilyen más hideg húsos vagy zöldséges ételre használható ez a megnevezés. Ebben a parféban a házi granola az egyik főszereplő, amely a desszertben a roppanós textúrát, az egészséges szénhidrátot és a rostok egy részét biztosítja. Érdemes házilag elkészítened, mert sokkal olcsóbb, és szerintem százszor finomabb, mint bármelyik boltban kapható változat.

A másik lényeges hozzávaló a joghurt, amelyből a receptben egy növényi, kókuszból készült verzió szerepel, így vegánként és laktózérzékenyként is fogyaszthatod, de akkor is jól jön, ha csökkentenéd a zsírbeviteledet. Gyümölcsökből pedig a felsoroltak mellett bármilyen bogyós vagy édesebb típust beletehetsz.

Joghurtos-granolás parfé

Joghurtos-parfe

Hozzávalók 2 adaghoz

  • 250 g kókuszjoghurt
  • 2 ek juharszirup vagy méz
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 2 marék fekete áfonya
  • 2 marék málna
  • 4 ek házi (vagy bolti) granola
Recept idők

Elkészítés:

Keverjük a joghurthoz a juharszirupot és a vaníliát.

Rétegekben kanalazzuk a joghurtot és a granolát poharakba vagy kisebb befőttesüvegekbe: 2 ek. joghurtra szórjunk 1 evőkanál granolát és 1 maréknyi gyümölcsöt, majd ismételjük meg a folyamatot.

Hidegen fogyasszuk, a maradékot pedig hűtőben tároljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon