20 perces puha csirkemell mandulával - Krémes szószban puhul a hús
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Mennyei kókuszkrém házilag: tejszínhab helyett is működik
Álompuha krumplinudli gombás szósszal: serpenyőben pirul aranybarnára
Ellenállhatatlan narancsos pöfetegkeksz: egyszerűen készül a finomság
Omlós rántott hús tojás nélkül: kefires pác teszi izgalmassá
Csábító csokis-narancsos torta: pihe-puha piskótából készül
Tényleg nem szándékosan, de ismét egy kínai receptet írok, egész egyszerűen azért, mert pont tökéletes ízvilágú.
Mint írtam, ismét egy kínai étel, de igazából mindegy milyen, a lényeg, hogy nagyon finom. A csirkéhez a magvak nagyon jól illenek, főleg, ha azok roppannak, a hús viszont szétomlik a szájunkban.
Ennél a csirkénél is ez történik, ez az egyik kedvencem, mandula van benne, finom szósz és a hús. Egy kevés gyömbértől izgalmas, csípősebb ízt kap, de épp csak annyira, hogy mindenki számára szerethető legyen. Érdemes wokban készíteni, hogy jól összeérjenek az ízek.
Mandulás csirkemell
Hozzávalók 4 adaghoz
- 500 gramm csirkemell
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 darab gyömbér (2 cm-es)
- 1 fej fehérhagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 100 millliter szójaszósz
- 100 milliliter csirkealaplé
- 100 gramm mandula (hámozott)
- liszt (forgatáshoz)
Elkészítés:
A gyömbért hámozzuk meg és vágjuk kis kockákra. A hagymát és a fokhagymát tisztítsuk meg, szeleteljük vékonyra. A csirkemelleket is alaposan tiszítsuk meg, kockázzuk fel, szórjuk meg vékonyan liszttel, a felesleges lisztet rázzuk le róla.
Egy serpenyőben forrósítsunk olajat, tegyük hozzá a gyömbért, a hagymát, majd a legvégén a fokhagymát. Egy másik kis serpenyőben közben szárazon pirítsuk meg a mandulát.
Amikor a hagyma enyhén megbarnult, tegyük bele a csirkemellet, pirítsuk meg. Öntsük rá a szójaszószt és a csirkealaplevet, majd a pirított mandulát. Alacsony lángon, gyakran megkeverve főzzük még pár percig.
Fotó: Getty Images