
Liszt nélkül készül a pihe-puha mandulás sütemény – Alig kell hozzá valami

Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Brokkolis partifalatok tele fehérjével: egészséges nasi vagy könnyű vacsi
Ropogós

Krémes, sajtos mexikói kukoricasaláta: izgalmas köret húsok mellé

Mennyei habos piskóta csokimázzal: tejfölmousse borítja a puha tésztát

Extrán ropogós rántott halrudacskák: ebben nincs adalékanyag

Így távolítsd el a vízfoltokat a faasztalokról: 5 bevált tippet mutatunk

A legkrémesebb ramen mogyoróvajjal: egy hétköznap estébe is belefér
Az alakbarát sütemény nagyon egyszerűen készül, az alapanyagokat csak egybe kell forgatni, majd formába simítani, utána mehet a sütőbe. Ezek után már csak türelmesen kell várni, hogy elkészüljön.
Nincs is annál nehezebb feladat, amikor az ember édesszájú, mégis belevág a fogyókúrába. Nincs mese, ilyenkor spártai szigor van érvényben, de ha nagyon nem bírod süti nélkül, ne aggódj, egy kis csalás néhanapján belefér. Ilyenkor érdemes olyan receptekkel szemezni, amelyek alakbarátak, vagyis ne legyen bennük sok cukor és ha lehet, liszt nélkül készüljenek.
Az egyszerű mandulás sütemény tésztájába liszt nem kerül, csak 1 teáskanálnyit kell felhasználni a forma szórásához. Liszt helyett őrölt mandula az alapja - azért, hogy kiemeld az ízét, mandulaaromát is érdemes használni. A tészta édes ízéről 4-5 evőkanál cukor gondoskodik, de más édesítőszert is lehet használni helyette, sőt, akár el is hagyható.
Mandulás sütemény liszt nélkül

Hozzávalók 4 személyre
- 10 dekagramm vaj
- 20 dekagramm darált mandula
- 4 csepp mandulaaroma
- 4 evőkanál cukor
- 4 evőkanál tejszín
- 1 darab citrom reszelt héja
- 2 darab tojás
- 2 darab tojássárgája
- vaj a forma kikenéséhez
- 1 teáskanál liszt (formához)
Elkészítés:
A formát kenjük ki vajjal és lisztezzük ki.
A vajat olvasszuk fel, majd az összes alapanyaggal forgassuk alaposan egybe, végül simítsuk a formába a masszát.
A süteményt toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, 35-40 perc alatt süssük meg (sütésnél tűpróbát alkalmazzunk). Szeletelés előtt hagyjuk kihűlni.
Fotó: Getty Images