Fehérjedús smoothie házilag: a rohanós reggelek kötelező kelléke
A smoothie-készítés a világ egyik legegyszerűbb feladata, azonban ahhoz, hogy megfelelően ízes, krémes és tápláló legyen, fontos az alapanyagok aránya.
A zabkása az egyik kedvenc hétvégi reggelim, hiszen jólesik ráérősen megfőzni és megenni, és rengeteg lehetőséget rejt magában. Ha a szokásos ízek mellet valami igazán különlegessel lepnéd meg magad, akkor készítsd el ezt az egzotikus változatot: már az első falat is a távoli trópusokra repít majd.
Fontos, hogy a tökéletes élményhez friss, érett mangót használj: a konzerves vagy a még kemény húsú darabok nem lesznek eléggé intenzív ízűek. Ugyanígy kókuszból sem mindegy, hogy mit választasz: ha teheted, dolgozz kókuszchipsszel a reszelék helyett.
Mérjük a zabpelyhet egy kisebb edénybe, és keverjük hozzá a chiamagot, a fahéjat és a sót.
Öntsük fel a kókusztejjel, adjuk hozzá a vaníliakivonatot, majd közepes hőfokon főzzük 4-5 percig, hogy a zab megpuhuljon és besűrűsödjön.
Vegyük le a tűzről, keverjük hozzá a mandulavajat és a juharszirupot, és porciózzuk két tálba. Kanalazzuk a tetejére a mangót, és szórjuk rá a kókuszchipset.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu