Lédús mangó és roppanós zöldségek: igazi tavaszváró saláta
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A mangó önmagában is az egyik legjobb gyümölcs, de különösen olyankor esik jól, amikor már nagyon várjuk a friss, nyári ízeket. A mangó legjobb tulajdonsága mégsem ez, hanem az, hogy hihetetlenül jól passzol más, különösen sós, savanykás ízekhez.
Az állaga majdnem olyan, mint a baracké, de mégsem, mert van egy kis tartása, állóképessége. Ennek köszönhetően jól keverhető, bírja a strapát salátákban is, mert ugyan enged picit a levéből, de össze nem törik.
Ez az egyedülálló állag teszi különlegessé ezt a salátát: a mangó három alapanyaggal találkozik, amelyek háromféleképpen ropogósak. Az alma, az uborka és a répa máshogy roppanósak, de mindegyik mellett szuper kontrasztot képez a puha, édes mangó.
Az egész saláta kap egy gyömbéres, savanykás, édes és sós öntetet, végül pedig még mogyoródarabok is kerülnek a tetejére. Akkor az igazi, ha friss zöldfűszerekkel készül, korianderrel és mentával, de ez nincs mindig kéznél, szóval szűkösebb időkben nélkülük is elkészíthetjük.
Édes-csípős saláta mangóval és ropogós zöldségekkel
Hozzávalók 4 adaghoz
- 1 darab mangó
- 0.5 darab kígyóuborka
- 1 darab sárgarépa
- 1 darab alma
- 1 evőkanál gyömbér, reszelve
- 1 darab citrom leve
- 2 evőkanál szójaszósz
- 1 evőkanál cukor
- 2 marék földimogyoró
- opcionális friss zöldfűszerek
Elkészítés:
Fotók: Ács Bori/Só&Bors