![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Puha, édes, marcipános gyümölcskenyér: a húsvéti angol desszert téged is elvarázsol
![simnelcake](https://kep.index.hu/1/0/4245/42450/424503/42450362_3240054_3d5bdf8f26272106e0de678ce47b4851_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Ha szereted a gyümölcskenyeret, és igazi marcipánrajongó vagy, mindenképp készítsd el ezt a süteményt, imádni fogod.
Minden nemzetnek megvan a maga klasszikus húsvéti süteménye, míg itthon általában fonott kalácsot és répatortát sütünk, addig az angolok marcipános gyümölcskenyeret tesznek az asztalra.
A szaftos, puha sütemény tele van aszalt gyümölccsel, a sok vajtól pedig nagyon omlós a tésztája. Ha szeretnéd, feldobhatod egy kevés brandyvel is, keverj belőle a masszába 1-2 evőkanállal. Az angol desszert különlegessége, hogy a tetejét marcipán borítja, de a két tésztaréteg közé is kerül a mandulás masszából, amelyet, ha több időd van, házilag is elkészíthetsz.
A süti tetejét 11 marcipángolyó díszíti, ennek szimbolikus jelentősége van: Jézus apostolait jelképezik, de értelemszerűen Júdás kimarad.
Marcipános gyümölcskenyér
![simnelcake](https://kep.index.hu/1/0/4245/42450/424504/42450410_42475349f76d062c62b2e5ffc56bb1f2_wm.jpg)
Hozzávalók 12 szelethez
- 170 gramm vaj
- 170 gramm barna cukor
- 3 darab tojás
- 170 gramm liszt
- 2 tk sütőpor
- 1 tk fahéj
- 0.25 tk szegfűszeg
- 0.25 tk szerecsendió
- 0.5 tk gyömbér
- 100 gramm mazsola
- 100 gramm aranymazsola
- 150 gramm aszalt vörös áfonya
- 80 gramm kandírozott narancs- és citromhéj
- 2 ek baracklekvár
- 500 gramm marcipánmassza
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 140 fokra.
A puha vajat keverjük habosra a cukorral. Adjuk hozzá egyesével a tojásokat, keverjük el benne, majd szitáljuk bele a lisztet és a sütőport. Szórjuk bele a fűszereket is. Adjuk hozzá a kétféle mazsolát és az áfonyát, illetve a kandírozott héjat is.
Vajazzunk ki vagy béleljünk ki sütőpapírral egy 20 centis tortaformát. Lehet nagyobb is a forma, akkor kicsit vékonyabb lesz a torta, előbb megsül. Öntsük a tészta felét az előkészített formába.
A marcipánt osszuk három részre, az egyik részt nyújtsuk 20 centis körré (vagy akkorára, amekkora a tortaformánk). A marcipánkört tegyük a tészta tetejére, majd öntsük le a maradék tésztával.
Nagyjából 90 percig süssük, tűpróbával ellenőrizzük a 80. perctől. Hagyjuk teljesen kihűlni.
A baracklekvárt tegyük a mikróba 30 másodpercre, majd kenjük le a torta tetejét. A második rész marcipánt is nyújtsuk körré, tegyük a torta tetejére.
A maradék marcipánból gyúrjunk 11 golyót, majd tegyük a tetején körbe.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!