Selymes, mascarponés jégkrém valódi gyümölccsel: a sajttorta fagyasztott verziója

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Néztünk már vaníliafagylaltot, frozen yogurtot, csupa gyümölcsből készült jégkrémet, de ez most egy egészen különleges verzió, amelynek sokak kedvence, a mascarpone az alapja.

A mascarpone lágy és krémes állagot biztosít, viszont az íze viszonylag semleges, ezért bármilyen gyümölcs jól illik hozzá - ezt szezontól függően változtassuk. Most júliusban szuper hozzá az áfonya, a szeder, de készülhet barackból is, tavasszal pedig eperből és málnából a legfinomabb.

Édes és savanykás

A két fő összetevő, a mascarpone és a gyümölcs mellett még narancs kerül a jégkrémbe. Narancslé- és héj, de ha olyan gyümölcs mellett tesszük le a voksunkat, amihez nem illik, akkor citrommal vagy lime-mal helyettesíthetjük, vagy akár el is hagyhatjuk. 

A technológiája éppen ugyanaz, mint a többi változatnak: mindent összeturmixolunk, formába öntünk és lefagyasztunk. Semmi ördöngösség, semmi macera, éppen csak az alapanyagok különlegesebbek kicsit. 

Krémsajtos, gyümölcsös jégkrém

mascarponejégkrémrecept

Hozzávalók 10 adaghoz

  • 500 gramm bogyós gyümölcs (vagy bármilyen más)
  • 0.5 bögre narancslé (frissen facsart)
  • 2 teáskanál narancshéj
  • 0.33 bögre cukor
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 225 gramm mascarpone
Recept idők

Elkészítés:

A megtisztított, összevágott gyümölcsöt, a narancslevet, a narancshéjat és a cukrot dolgozzuk össze egy turmixgépben. Adjuk hozzá a vaníliát és a mascarponét is, és addig dolgoztassuk a gépet, amíg teljesen sima, egynemű krém nem lesz.

Öntsük a krémet a jégkrémformákba (esetleg joghurtos dobozba), majd szúrjunk bele pálcikát is. Tegyük őket legalább 6 órára a fagyasztóba. Amikor megfagyott, tegyük a formát pár másodpercre forró víz alá, úgy könnyedén kicsúszik majd belőle a jégkrém.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük