![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Selymes, mascarponés jégkrém valódi gyümölccsel: a sajttorta fagyasztott verziója
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Néztünk már vaníliafagylaltot, frozen yogurtot, csupa gyümölcsből készült jégkrémet, de ez most egy egészen különleges verzió, amelynek sokak kedvence, a mascarpone az alapja.
A mascarpone lágy és krémes állagot biztosít, viszont az íze viszonylag semleges, ezért bármilyen gyümölcs jól illik hozzá - ezt szezontól függően változtassuk. Most júliusban szuper hozzá az áfonya, a szeder, de készülhet barackból is, tavasszal pedig eperből és málnából a legfinomabb.
Édes és savanykás
A két fő összetevő, a mascarpone és a gyümölcs mellett még narancs kerül a jégkrémbe. Narancslé- és héj, de ha olyan gyümölcs mellett tesszük le a voksunkat, amihez nem illik, akkor citrommal vagy lime-mal helyettesíthetjük, vagy akár el is hagyhatjuk.
A technológiája éppen ugyanaz, mint a többi változatnak: mindent összeturmixolunk, formába öntünk és lefagyasztunk. Semmi ördöngösség, semmi macera, éppen csak az alapanyagok különlegesebbek kicsit.
Krémsajtos, gyümölcsös jégkrém
![mascarponejégkrémrecept](https://kep.index.hu/1/0/2910/29101/291011/29101105_e747204b3263c6f48bd30aa31d01e996_wm.jpg)
Hozzávalók 10 adaghoz
- 500 gramm bogyós gyümölcs (vagy bármilyen más)
- 0.5 bögre narancslé (frissen facsart)
- 2 teáskanál narancshéj
- 0.33 bögre cukor
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 225 gramm mascarpone
Elkészítés:
A megtisztított, összevágott gyümölcsöt, a narancslevet, a narancshéjat és a cukrot dolgozzuk össze egy turmixgépben. Adjuk hozzá a vaníliát és a mascarponét is, és addig dolgoztassuk a gépet, amíg teljesen sima, egynemű krém nem lesz.
Öntsük a krémet a jégkrémformákba (esetleg joghurtos dobozba), majd szúrjunk bele pálcikát is. Tegyük őket legalább 6 órára a fagyasztóba. Amikor megfagyott, tegyük a formát pár másodpercre forró víz alá, úgy könnyedén kicsúszik majd belőle a jégkrém.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!