Laktató, színes mediterrán krumplisaláta kaliforniai paprikával, paradicsommal és olívával

mediterrán krumplisaláta cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Akár egy könnyed ebéd vagy vacsora is lehet ez a meleg krumplisaláta, amelyet roppanós zöldségek tesznek teljessé.

A krumpli ne legyen az ellenséged, hiszen ha nem bő olajban sütöd, vagy nem pürének készíted el, és persze mértéket tartasz, akkor a burgonyát nyugodtan beillesztheted a diétádba. Ha köretként eszed, akkor inkább főzve vagy sütőben sütve készítsd, és mindig egyél hozzá magas rosttartalmú zöldséget, valamint fehérjét. Ezek az ételek lassítják a krumpli szénhidráttartalmának felszívódását.

Elég hozzá valamilyen zöldfűszer, például rozmaring, és tökéletes sütőben sült krumplit készíthetsz kevés munkával. A saláta is nagyon jó megoldás, ha vigyázol az alakodra, de nem szeretnél lemondani a burgonyáról. Ezt az ecetes krumplisalátát hidegen is, melegen is fogyaszthatod, sültek mellé tökéletes. A mediterrán változat is nagy kedvenced lesz, ebben a fogásban a puha krumpli mellé roppanós zöldségek, valamint olajbogyó is kerül. Ezt a salátát melegen fogyaszd, úgy érvényesülnek legjobban az ízek. 

Mediterrán krumplisaláta

mediterrán krumplisaláta recept

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 300 gramm krumpli (főzni való)
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 0.5 darab kaliforniai paprika (sárga)
  • 0.5 darab kaliforniai paprika (piros)
  • 0.5 darab kaliforniai paprika (zöld)
  • 0.5 fej hagyma
  • 40 gramm olajbogyó (fekete)
  • 8 darab koktélparadicsom
  • 2 teáskanál fehérborecet
  • 1 teáskanál mustár
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
  • 2 teáskanál petrezselyem (friss)
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit tisztítsuk meg és kockázzuk fel. A paprikákat csíkozzuk fel, a koktélparadicsomokat vágjuk félbe, a hagymát karikázzuk fel, a petrezselymet vágjuk apróra. 

A krumplit főzzük meg enyhén sós vízben, majd szűrjük le.

Egy serpenyőben forrósítsunk olajat, majd tegyük rá a hagymát és a paprikacsíkokat, és pirítsuk 4-5 percig. Adjuk hozzá az olívabogyót, a paradicsomot, a krumplikockákat, az ecetet, a mustárt, sózzuk, borsozzuk, majd forgassuk össze. Szórjunk rá petrezselymet. Azonnal, még forrón tálaljuk. 

Fotó: Szász Eszter / Sóbors

Ezt is szeretjük