
A legjobb dolog, ami medvehagymából készülhet - Tízperces pesto dióval
14
Nyomtatás
Legolvasottabb
Cikkek
Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Brokkolis partifalatok tele fehérjével: egészséges nasi vagy könnyű vacsi
Gyere Te is
Friss és
Ropogós
Ropogós

Csokoládéba mártott, mogyoróvajas keksz: liszt- és cukormentes recept

Krémes, tejszínes-brokkolis csirkemell: isteni ebéd fél órán belül

Krémes, sajtos mexikói kukoricasaláta: izgalmas köret húsok mellé

Mennyei habos piskóta csokimázzal: tejfölmousse borítja a puha tésztát

Extrán ropogós rántott halrudacskák: ebben nincs adalékanyag
Amikor jönnek a zöldek, akkor kezdődik a pesto szezonja is. Az eredeti - bazsalikom, parmezán, fenyőmag - hármast ugyan tényleg nem nagyon lehet felülmúlni, de az alapszerkezetet megtartva, a szereplőket variálva csoda kerekedhet belőle.
Egy adag zöld, egy adag mag, egy adag sajt és egy mozsár vagy egy aprító: ezek kellenek az univerzális pesto alapreceptjéhez. A medvehagymából készülő pesto viszont más, mint a többi. Ez az ártatlan zöld levélnek tűnő hagyma valójában éppen olyan erős, mint a névrokonai.
Csípős pesto?
Összetörve vagy ledarálva még jobban üt, mintha csak úgy magában, darabolva ennénk, úgyhogy érdemes arra figyelni, hogy a medvehagymás pesto nem gyerekjáték, nagyon jó, de csípős és erős étel. A dió ezen a markáns hatáson még nagyobbat dob a maga karakteres ízével.
Ebben a pestóban is az a jó, hogy nemcsak tésztával működik, hanem egy unalmas szendvicset is képes feldobni, sőt, jól megy húsokhoz vagy sült zöldségekhez is.
Medvehagymás pesto

Hozzávalók 4 adaghoz
- 100 gramm medvehagyma
- 2 marék dió
- 50 gramm kemény, sós sajt
- ízlés szerint só
- 1 deciliter olívaolaj
Elkészítés:
A medvehagymát nagyobb darabokban tesszük az aprítóba vagy a mozsárba, és a többi alapanyaggal együtt simára dolgozzuk.
Fotók: Ács Bori/Sóbors
Címkék: