
Puha muffin meggyel a tésztájában - A lédús gyümölcstől lesz mennyei

Cikkek


Ropogósra sült sajtos krumpligolyó: könnyen elkészíthető finomság

Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós

Gyors, házi pesztós penne: tejszín teszi krémessé

Pihe-puha kókuszos muffin ropogós morzsával: gyerekjáték az elkészítése

Isteni finom tejszínes, gombás csirkemell: éttermi fogás otthon készítve

Tudod, mi volt Petőfi Sándor és Ady Endre kedvenc étele? Kvízünkben letesztelheted!

Karcsúsító avokádós tonhalsaláta: diéta alatt is jóllakhatsz vele
A meggy igazi frissítő, nyári gyümölcs, amelyből a forró nyarakon számolatlanul lehet csemegézni.
Azt már többször írtuk, hogy a muffin a világ legegyszerűbb süteménye, csak összekevered az alapanyagokat és készen is van. Talán már túl egyszerű is, olyannyira, hogy a múltkor annyira elbíztam magam, hogy nemes egyszerűséggel kifelejtettem belőle a vajat, így a desszert elég kompakt, más szóval majdnem ehetetlen lett. Egy szó, mint száz, annak ellenére, hogy gyerekjáték az elkészítése, oda kell figyelni.
Érdemes a száraz és a nedves hozzávalókat külön összekeverni, utána pedig óvatosan összeforgatni, majd mehet is a sütőbe. Ha az alaprecept működik, akkor elég, ha valamilyen gyümölcsöt keversz bele, úgy is finom lesz. A gyümölcsök, főleg a savanykásabb fajták, remekül harmonizálnak a csokival, ahogy ebben a csokis-meggyes változatban is. Persze csoki nélkül is nagyon szerethető lesz ez a desszert.
Meggyes muffin

Hozzávalók 12 darabhoz
- 200 gramm liszt
- 1 csomag sütőpor
- 200 gramm cukor
- 2 darab tojás
- 125 gramm vaj
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 150 milliliter tej
- 2 evőkanál görög joghurt
- 1 csipet só
- 300 gramm meggy
Elkészítés:
A meggyet magozzuk ki, nyomkodjuk ki belőle a nedvességet. A vajat olvasszuk fel.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Egy tálban keverjük össze a lisztet és a sütőport.
Egy másik tálban keverjük habosra a cukrot és a tojásokat, majd tegyük hozzá az olvasztott vajat, a vaníliakivonatot, a tejet, a görög joghurtot és a sót. Forgassuk össze a lisztes keverékkel, majd a végén a meggyet is keverjük hozzá.
Töltsük meg a muffinkapszlikat a masszával nagyjából háromnegyedig, majd süssük 25 percig a muffinokat.
Fotó: Getty Images