Puha muffin meggyel a tésztájában - A lédús gyümölcstől lesz mennyei

meggyes muffin cover ok
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A meggy igazi frissítő, nyári gyümölcs, amelyből a forró nyarakon számolatlanul lehet csemegézni.

Azt már többször írtuk, hogy a muffin a világ legegyszerűbb süteménye, csak összekevered az alapanyagokat és készen is van. Talán már túl egyszerű is, olyannyira, hogy a múltkor annyira elbíztam magam, hogy nemes egyszerűséggel kifelejtettem belőle a vajat, így a desszert elég kompakt, más szóval majdnem ehetetlen lett. Egy szó, mint száz, annak ellenére, hogy gyerekjáték az elkészítése, oda kell figyelni.

Érdemes a száraz és a nedves hozzávalókat külön összekeverni, utána pedig óvatosan összeforgatni, majd mehet is a sütőbe. Ha az alaprecept működik, akkor elég, ha valamilyen gyümölcsöt keversz bele, úgy is finom lesz. A gyümölcsök, főleg a savanykásabb fajták, remekül harmonizálnak a csokival, ahogy ebben a csokis-meggyes változatban is. Persze csoki nélkül is nagyon szerethető lesz ez a desszert.

Meggyes muffin

meggyes muffin recept ok

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 200 gramm liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 200 gramm cukor
  • 2 darab tojás
  • 125 gramm vaj
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 150 milliliter tej
  • 2 evőkanál görög joghurt
  • 1 csipet
  • 300 gramm meggy
Recept idők

Elkészítés:

A meggyet magozzuk ki, nyomkodjuk ki belőle a nedvességet. A vajat olvasszuk fel. 

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. 

Egy tálban keverjük össze a lisztet és a sütőport. 

Egy másik tálban keverjük habosra a cukrot és a tojásokat, majd tegyük hozzá az olvasztott vajat, a vaníliakivonatot, a tejet, a görög joghurtot és a sót. Forgassuk össze a lisztes keverékkel, majd a végén a meggyet is keverjük hozzá. 

Töltsük meg a muffinkapszlikat a masszával nagyjából háromnegyedig, majd süssük 25 percig a muffinokat.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük