Meleg vacsora fél óra alatt: Sajtszószos tészta virslivel sütve
Finom virsli, jó sajt - két jó barát

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Vannak napok, amikor nincs túl nagy kedvünk főzni, mégis szeretnénk valami finom, meleg vacsorát. Lehetőleg olyat, ami a lelkünknek is jót tesz. Persze, lélektől függ, hogy ilyenkor mit választunk, de szerintem egy lágy, fehér szószban sült tészta, benne finom virslivel, a tetején pedig ropogós sajttal éppen megfelel a célnak.

Ez az étel meglepően gyorsan elkészül. Amíg fő a tészta, összerottyantjuk a szószt, és már melegítjük is a sütőt, hogy mire minden megfőtt, már mehessen is be, hogy gyorsan rásüljön a sajt a tetejére.

Az egyetlen konyhai bravúrt a szósz előállítása jelenti ebben az ételben, de azért itt sem kell nagy dolgokra gondolni. Egy egyszerű sajtszószt készítünk ugyanis, amit egyrészt mindenki szeret, másrészt viszont pont alkalmas az otthon szaladgáló sajtvégek és maradékok eltüntetésére.

A jó virsli a barátunk

A virsli pedig a hab a tortán, attól lesz olyan érzésünk, hogy rendes, húsos ételt készítettünk. Még akkor is, ha semmiféle különösebb erőfeszítést nem követelt. A jó minőségű virsli a barátunk, kérdezzétek csak meg a bajorokat vagy az osztrákokat!

Sajtószószos sült tészta virslivel

virslis sült tészta

Hozzávalók 2 adaghoz:

  • 20 dekagramm kagylótészta (vagy más, ami nem hosszú vékony, hanem öblös)
  • 2 dekagramm vaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 deciliter tej
  • 1 csipet só&bors (fehér)
  • 1 csipet szerecsendió
  • 1 opcionáls petrezselyem
  • 10 dekagramm reszelt sajt (többféle is lehet)
  • 2 darab virsli
  • 2 evőkanál reszelt sajt a tetejére
Recept idők

Elkészítés:

Vizet forralunk, sózzuk, majd beletesszük a tésztát főni.

Közben már be is kapcsoljuk a sütőt, felmelegítjük 180 fokra.

Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, rátesszük a lisztet, kissé kevergetjük. Felöntjük a tejjel, innentől kézi habverővel egyengetjük, hogy ne legyen csomós, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot. Sózzuk, fűszerezzük, kicsit rotyogtatjuk.

Amikor megfőtt a tészta leszűrjük, és egy kivajazott tálba tesszük. Összekeverjük a sajtszósszal. Rátesszük a hosszában félbe vágott virsliket, és a tetejére még reszelünk sajtot. Betoljuk a sütőbe.

Nem kell sokáig sütni, csak amíg a virsli és a sajt egy kis színt kap, és már kész is a vacsora.

Fotó: Shutterstock

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük