![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Meleg vacsora fél óra alatt: Sajtszószos tészta virslivel sütve
Finom virsli, jó sajt - két jó barát
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Vannak napok, amikor nincs túl nagy kedvünk főzni, mégis szeretnénk valami finom, meleg vacsorát. Lehetőleg olyat, ami a lelkünknek is jót tesz. Persze, lélektől függ, hogy ilyenkor mit választunk, de szerintem egy lágy, fehér szószban sült tészta, benne finom virslivel, a tetején pedig ropogós sajttal éppen megfelel a célnak.
Ez az étel meglepően gyorsan elkészül. Amíg fő a tészta, összerottyantjuk a szószt, és már melegítjük is a sütőt, hogy mire minden megfőtt, már mehessen is be, hogy gyorsan rásüljön a sajt a tetejére.
Az egyetlen konyhai bravúrt a szósz előállítása jelenti ebben az ételben, de azért itt sem kell nagy dolgokra gondolni. Egy egyszerű sajtszószt készítünk ugyanis, amit egyrészt mindenki szeret, másrészt viszont pont alkalmas az otthon szaladgáló sajtvégek és maradékok eltüntetésére.
A jó virsli a barátunk
A virsli pedig a hab a tortán, attól lesz olyan érzésünk, hogy rendes, húsos ételt készítettünk. Még akkor is, ha semmiféle különösebb erőfeszítést nem követelt. A jó minőségű virsli a barátunk, kérdezzétek csak meg a bajorokat vagy az osztrákokat!
Sajtószószos sült tészta virslivel
![virslis sült tészta](https://kep.index.hu/1/0/2910/29102/291029/29102945_83f81947b1f2f5b7a9ff2323b6a6921d_wm.jpg)
Hozzávalók 2 adaghoz
- 20 dekagramm kagylótészta (vagy más, ami nem hosszú vékony, hanem öblös)
- 2 dekagramm vaj
- 1 evőkanál liszt
- 2 deciliter tej
- 1 csipet só&bors (fehér)
- 1 csipet szerecsendió
- 1 opcionáls petrezselyem
- 10 dekagramm reszelt sajt (többféle is lehet)
- 2 darab virsli
- 2 evőkanál reszelt sajt a tetejére
Elkészítés:
Közben már be is kapcsoljuk a sütőt, felmelegítjük 180 fokra.
Egy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, rátesszük a lisztet, kissé kevergetjük. Felöntjük a tejjel, innentől kézi habverővel egyengetjük, hogy ne legyen csomós, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot. Sózzuk, fűszerezzük, kicsit rotyogtatjuk.
Amikor megfőtt a tészta leszűrjük, és egy kivajazott tálba tesszük. Összekeverjük a sajtszósszal. Rátesszük a hosszában félbe vágott virsliket, és a tetejére még reszelünk sajtot. Betoljuk a sütőbe.
Nem kell sokáig sütni, csak amíg a virsli és a sajt egy kis színt kap, és már kész is a vacsora.
Fotó: Shutterstock
Olvasd el ezt is!