
Kiadós, zöldséges rakott csirkemell: kétféle sajt pirul a tetején
Tejszínes szószban sül puhára a zöldségekkel gazdagított, kellemesen fűszeres csirkemell.
Gyakran megesik, hogy megkívánunk egy finom és laktató ételt, mégsem szeretnénk órákat időzni a konyhában. Ezúttal egy könnyen elkészíthető rakottast mutatunk.
A fogás lelke a csirkemell, amit brokkolival, gombával, fűszerekkel, koktélparadicsommal és egy tojásos-tejszínes öntettel halmozunk el, míg a tetejére sok-sok sajt kerül.
A brokkolit szedjük apróbb rózsákra és mossuk meg, majd csepegtessük le. A gombákat szintén öblítsük át, majd vágjuk szeletekre. A koktélparadicsomokat mossuk meg. A sajtot reszeljük le és tegyük félre.
A csirkemellfiléket vágjuk csíkokra vagy kockákra, majd helyezzük egy közepes méretű hőálló tálba, egymás mellett, szépen eloszlatva.
Ezután szórjuk rá a felvágott gombát és a brokkolirózsákat is, majd mehet rá a koktélparadicsom is. Ezután az egészet sózzuk és borsozzuk meg ízlés szerint.
Egy kisebb tálban keverjük össze a tojásokat és a tejszínt.
Öntsük rá az egészet az ételre, majd szórjuk meg a tetejét vastagon sajttal.
A sütőt melegítsük elő 170 fokra, majd kb. 40-45 perc alatt süssük benne készre az ételt.
Fotó, videó és recept: Borsos Dalma
@sobors.hu