Mennyei rakott csirkemell: brokkolival és gombával sül készre

4
Nyomtatás
rakott-csirkemell
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez a fogás egy könnyen elkészíthető, gyors vacsora is lehet, amelyben brokkolival, gombával, koktélparadicsommal és tojásos-tejszínes szósszal sül össze a csirkemell.

Gyakran megesik, hogy megkívánunk egy finom és laktató ételt, mégsem szeretnénk órákat időzni a konyhában. Ezúttal egy könnyen elkészíthető rakottast mutatunk.

@sobors.hu Rakott Csirke Hozzávalók: 250 g csirkemell 200 g brokkoli 2 db csiperkegomba 100 g koktélparadicsom 100 g edami sajt 3 db tojás 200 ml főzőtejszín só bors Elkészítés: Megmossuk a csirkemellet, a brokkolit és a gombát, majd kisebb darabokra vágjuk. Egy tálba helyezzük a felvágott hozzávalókat, hozzáadjuk a koktélparadicsomot, és fűszerezzük. Összekeverjük a tojásokat a tejszínnel, ezután a tálba öntjük. Végezetül reszelünk rá sajtot, és 170 fokon légkeverésen 40-45 perc alatt megsütjük. Előkészítési idő: 5 perc Elkészítési idő: 45 perc #fyp #sobors #recept #mutimiteszel #rakottcsirke ♬ eredeti hang - Sóbors.hu

A fogás lelke a csirkemell, amit brokkolival, gombával, fűszerekkel, koktélparadicsommal és egy tojásos-tejszínes öntettel halmozunk el, míg a tetejére sok-sok sajt kerül.

Mennyei rakott csirkemell

rakott-csirkemell

Hozzávalók 2 személyre

  • 250 g csirkemellfilé
  • 200 g brokkoli
  • 2 db csiperkegomba
  • 100 g koktélparadicsom
  • 100 g edami sajt
  • 3 db tojás
  • 200 ml főzőtejszín
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A brokkolit szedjük apróbb rózsákra és mossuk meg, majd csepegtessük le. A gombákat szintén öblítsük át, majd vágjuk szeletekre. A koktélparadicsomokat mossuk meg. A sajtot reszeljük le és tegyük félre.

A csirkemellfiléket vágjuk csíkokra vagy kockákra, majd helyezzük egy közepes méretű hőálló tálba, egymás mellett, szépen eloszlatva. 

Ezután szórjuk rá a felvágott gombát és a brokkolirózsákat is, majd mehet rá a koktélparadicsom is. Ezután az egészet sózzuk és borsozzuk meg ízlés szerint.

Egy kisebb tálban keverjük össze a tojásokat és a tejszínt. 

Öntsük rá az egészet az ételre, majd szórjuk meg a tetejét vastagon sajttal.

A sütőt melegítsük elő 170 fokra, majd kb. 40-45 perc alatt süssük benne készre az ételt. 

Fotó, videó és recept: Borsos Dalma

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon