
Párizsi bundában sült, sajtos-tejfölös csirkemell: kiadós és nagyon finom

Az omlós csirkemell fokhagymás bundában sül készre, a tetején pedig tejföl és sajt pirul, így lesz ellenállhatatlan.
Ha már unod a rántott húst, akkor érdemes párizsi bundában sütni a csirkemellet vagy a karajt. A párizsi bunda több változatban is készülhet: van, aki lisztbe, majd tojásba mártja a húst, míg a régi vendéglős módszer szerint a massza attól különleges, hogy a tojást kettéválasztják, a fehérjéből habot vernek.
A párizsi bunda liszt és tojás keverékéből is készülhet, ezt a masszát érdemes fűszerezni is, én ezt próbáltam ki. A masszába őrölt bors és fokhagyma került, majd a szeleteket megkentem tejföllel, és reszelt sajtot is szórtam rá, végül sütőbe toltam.
A pompás fogást még izgalmasabbá varázsolhatod, ha a tejfölbe is kerül fűszer. Remekül áll neki a füstölt paprika, vagy valamilyen zöldfűszerrel is érdemes feldobni.
-
2023-05-30 08:52:01
-
2023-05-07 08:36:02
-
2023-02-15 06:30:01
Sajtos-tejfölös párizsi szelet

Hozzávalók 4 személyre
- 80 dkg csirkemell
- só ízlés szerint
- 25 dkg liszt
- fekete őrölt bors ízlés szerint
- 2 gerezd fokhagyma reszelve
- 2 darab tojás
- 3 dl tej
- olaj a sütéshez
- 25 dkg tejföl
- 20 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
A húst tetszés szerint szeleteljük fel, ha szükséges, kicsit klopfoljuk ki.
Ezután sózzuk le a szeleteket, és tegyük 30 percre hűtőbe. A bundához a lisztet mérjük tálba, adjuk hozzá a borsot, fokhagymát, tojást és tejet, keverjük csomómentesre a palacsintatésztához hasonlító masszát. Ezután mártsuk bele a hússzeleteket, és forró olajban süssük aranybarnára mindkét oldalán.
A kisült húst helyezzük tepsire vagy jénaira. A szeletek tetejére kenjünk tejfölt, majd szórjunk rá sajtot, és toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 8-12 percre.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
Olvasd el ezt is!