Párizsi bundában sült, sajtos-tejfölös csirkemell: kiadós és nagyon finom

Sajtos-tejfölös párizsi szelet cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az omlós csirkemell fokhagymás bundában sül készre, a tetején pedig tejföl és sajt pirul, így lesz ellenállhatatlan.

Ha már unod a rántott húst, akkor érdemes párizsi bundában sütni a csirkemellet vagy a karajt. A párizsi bunda több változatban is készülhet: van, aki lisztbe, majd tojásba mártja a húst, míg a régi vendéglős módszer szerint a massza attól különleges, hogy a tojást kettéválasztják, a fehérjéből habot vernek.

A párizsi bunda liszt és tojás keverékéből is készülhet, ezt a masszát érdemes fűszerezni is, én ezt próbáltam ki. A masszába őrölt bors és fokhagyma került, majd a szeleteket megkentem tejföllel, és reszelt sajtot is szórtam rá, végül sütőbe toltam.

A pompás fogást még izgalmasabbá varázsolhatod, ha a tejfölbe is kerül fűszer. Remekül áll neki a füstölt paprika, vagy valamilyen zöldfűszerrel is érdemes feldobni.

Sajtos-tejfölös párizsi szelet

Sajtos-tejfölös párizsi szelet ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 80 dkg csirkemell
  • só ízlés szerint
  • 25 dkg liszt
  • fekete őrölt bors ízlés szerint
  • 2 gerezd fokhagyma reszelve
  • 2 darab tojás
  • 3 dl tej
  • olaj a sütéshez
  • 25 dkg tejföl
  • 20 dkg reszelt sajt
Recept idők

Elkészítés:

A húst tetszés szerint szeleteljük fel, ha szükséges, kicsit klopfoljuk ki.

Ezután sózzuk le a szeleteket, és tegyük 30 percre hűtőbe. A bundához a lisztet mérjük tálba, adjuk hozzá a borsot, fokhagymát, tojást és tejet, keverjük csomómentesre a palacsintatésztához hasonlító masszát. Ezután mártsuk bele a hússzeleteket, és forró olajban süssük aranybarnára mindkét oldalán.

A kisült húst helyezzük tepsire vagy jénaira. A szeletek tetejére kenjünk tejfölt, majd szórjunk rá sajtot, és toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 8-12 percre.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük