Méregtelenítő ivólé évkezdésre: kivi, gyömbér és spenót is gazdagítja
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Természetesen édes és vitamindús turmix, amelyet egész évben fogyaszthatsz, de az ünnepi lakomák után különösen jól jön majd.
Kiviből, almából, uborkából és bébispenótból készül, ráadásként pedig immunerősítő gyömbér is kerül bele. Mindezek egy olyan tökéletes keveréket eredményeznek, amelyet az év eleji tisztító- vagy fogyókúrádba is beilleszthetsz. Amellett, hogy nagyon finom, a szervezetedet is feltölti a szükséges tápanyagokkal és antioxidánsokkal, így immunerősítőként is működik.
Ha sok volt a stresszből, és kimerültnek érzed magad, ezt az italt abban az esetben is bedobhatod: kúraszerűen fogyasztva feltölt energiával, és új lendületre kapsz tőle. Akkor is hasznát veheted, ha a napi étkezésekkel nem tudsz elegendő zöldséget elfogyasztani. Ezzel az ivólével ugyanis fedezheted a napi mennyiség nagy részét, és mivel mennyei az íze, észre sem veszed majd, hogy tulajdonképpen zöldségeket kortyolgatsz.
Az elkészítéséhez a legjobb, ha zöldség- vagy gyümölcscentrifugát használsz, de ennek hiányában egy turmixgép is működhet. Ebben az esetben átszűrheted a leturmixolt hozzávalókat, hogy egy selymesebb állagú levet kapj, de ezt a lépést akár ki is hagyhatod.
Méregtelenítő zöld ivólé
Hozzávalók 4 pohárhoz
- 200 g bébispenót
- 2 db zöld vagy piros alma
- 2 db kivi
- 1 db kígyóuborka
- 2 cm-es gyömbérszelet
- 0.5 db lime leve
- 1 marék friss mentalevél (opcionális)
Elkészítés:
Mossuk meg a zöldségeket és gyümölcsöket, és daraboljuk fel őket.
Kis mennyiségekben pakoljuk őket a gyümölcscentrifugába, majd töltsük a kinyert levet egy jól zárható üvegbe.
Ha turmixgépet használunk, akkor mosás után pucoljuk meg a gyömbért és a kivit, az almákat pedig csumázzuk ki. Turmixoljuk őket selymes állagúra, és igény szerint szűrjük át egy vászonkendőn vagy apró lyukú szűrőn.
Hűtőben tároljuk, és 48 órán belül fogyasszuk el.
Fotók: Getty Images