Fűszeres chilis bab tortillába tekerve: így még finomabb a nagy kedvenc
Tortillába tekerve is nagyon finom a chilis bab - a lényeg, hogy hagyj időt arra, hogy az ízek lassan összeérjenek a tűzhelyen!
A tacos al pastor nevű étel Mexikóból származik, és grillezett hús az alapja, a libanoni bevándorlók honosították meg. Hasonlít a török döner kebabhoz vagy a görög gyroshoz is, annyi különbséggel, hogy a mexikói húsétel csak sertésből készül.
Ebben a fogásban az édes és a sós íz keveredik, ez adja az igazi különlegességét. Az édes ananász találkozik a csípős fűszerekkel, egymás ellenpontjaként működnek, mégis kiegészítik egymást.
Ha szereted a mexikói ízeket, akkor próbáld ki ezt az izgalmas színű húsos palacsintát is, amit akár mexikói hortobágyinak is nevezhetsz.
A pác hozzávalóit egy aprítógépben keverjük össze, ha esetleg túl sűrű, egy kis vizet is adhatunk hozzá, de ne legyen nagyon folyós.
A húst vágjuk nagyon vékony szeletekre, és alaposan keverjük össze a páccal, min. 2 órán keresztül (de akár egy egész napig is) hagyjuk állni.
A salsa hozzávalóit egy aprítógépben turmixoljuk össze, ha túl leveses lenne, át is szűrhetjük.
A húst kisebb adagokban, forró serpenyőben oldalanként 2-3 perc alatt grillezzük meg, és egy tányérra szedjük ki.
Tálalás folyamán egy tortillába szedjünk a húsból, pakoljuk meg a kockázott vöröshagymával és a szintén kockázott ananásszal, mehet rá a salsa, valamint pár csepp a lime levéből.
Fotó: Street Kitchen
@sobors.hu