A vöröshagymát tisztítsuk meg, majd aprítsuk fel.
A kaliforniai paprikát csumázzuk ki, majd ezt is vágjuk apró darabokra.
Egy nagy serpenyőben, közepes hőmérsékleten hevítsük fel az olajat. Adjuk hozzá a darált marhahúst, a hagymát és a kaliforniai paprikát. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, illetve adjuk hozzá a chiliport és a köményt.
Gyakori keverés mellett főzzük addig, amíg a darált hús szépen megpirul. Ezután vegyük le a tűzről, és tegyük félre.
Készítsük el a többi hozzávalót.
Az olajbogyót karikázzuk fel. A konzerves kukoricát csepegtessük le. A chilit szintén vágjuk fel apróra. A cheddar sajtot reszeljük le.
Tegyük mindet egy nagy tálba, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Végül keverjük hozzá a húsos alaphoz, majd töltsük bele az egészet kivajazott formába.
Ezután készítsük el a kukoricakenyeres tésztát.
Egy nagy tálban keverjük össze a kukoricalisztet, a tojást, a cukrot, a sót és az olajat. Egy spatulával vagy lapos fejű fakanállal alaposan keverjük össze.
A keverék közepén ezután készítsünk mélyedést, és kezdjük el fokozatosan hozzáadni a forró vizet.
Ha már az összes vizet hozzáadtuk, keverjük alaposan össze és dagasszuk kb. 10 percig. Ezután terítsük rá a töltelék tetejére a tésztát, hogy az lefedje az egészet.
Süssük előmelegített sütőben kb. 40 percig, amíg a teteje megpirul.
Ezután pedig már tálalhatjuk is.