Egyszerű, házi kukoricakenyér: szerény hozzávalókból készül

Nyomtatás
kkcover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Az amerikaiak kedvenc kukoricás kenyere nem hiányozhat az őszi, téli lakomaasztalról, sültek mellé tökéletesen illik, de egyszerűen vajjal megkenve is csodás.

A kukoricakenyér Amerika déli részén nagyon kedvelt, az ünnepi asztalon is megállja a helyét, de egyszerűen vajjal vagy lekvárral megkenve is isteni. A kukoricakenyér tésztája könnyű, remekül viseli a fűszereket, ha szeretnéd, füstös vagy csípős paprikával is feldobhatod, de mivel mégiscsak ősz van, szezonális finomság is elfér a tésztában, mint a sütőtök.

A sütőtök az ősz sztárja, püré formájában sokoldalúan felhasználható, a kukoricás kenyérben jól megfér az édeskés íze. A kenyér puha állagáért a joghurt felel, jól becsomagolva napokig megőrzi omlós textúráját. Készíts belőle szendvicset, kínáld ragu mellé, vagy kend meg vajjal.

Házi kukoricakenyér

kkct

Hozzávalók 4 személyre

  • 300 g kukoricadara
  • 150 g finomliszt
  • 1 evőkanál sütőpor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 csipet
  • 50 g vaj
  • 2 darab tojás
  • 425 g sütőtökpüré
  • 250 milliliter joghurt
Recept idők

Elkészítés:

A kukoricadarát, lisztet, sütőport, szódabikarbónát és a sót keverjük egybe.

A puha vajat tegyük tálba, dolgozzuk össze a tojással, sütőtökpürével (maradék is lehet) és a joghurttal.

A vajas keveréket és a liszteset óvatosan forgassuk egybe.

A választott formát (30-cm-es) kenjük ki vajjal, vagy béleljük ki sütőpapírral, majd simítsuk bele a masszát, toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 40–60 percre, míg szép aranybarnára sül.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon