Egyszerű, házi kukoricakenyér: szerény hozzávalókból készül
Cikkek
Birsalmasajt, ahogy a nagyid is csinálta – Kezdőként se fogod elrontani
Krémes, fahéjas sütőtöklekvár: szinte semmi munkával készül
Ropogós
Puha áfonyás-mákos kuglóf: egyszerű kevert tészta az alapja
30 perces milánói csirke: parmezán sajt kerül a bundába
5 perces mézes-mustáros öntet: salátákhoz tökéletes
Mézzel és fahéjjal sült birsalma: krémes lesz a sütőben
Készítsd el a britek híres Yorkshire pudingját: alig valamiből készül
Az amerikaiak kedvenc kukoricás kenyere nem hiányozhat az őszi, téli lakomaasztalról, sültek mellé tökéletesen illik, de egyszerűen vajjal megkenve is csodás.
A kukoricakenyér Amerika déli részén nagyon kedvelt, az ünnepi asztalon is megállja a helyét, de egyszerűen vajjal vagy lekvárral megkenve is isteni. A kukoricakenyér tésztája könnyű, remekül viseli a fűszereket, ha szeretnéd, füstös vagy csípős paprikával is feldobhatod, de mivel mégiscsak ősz van, szezonális finomság is elfér a tésztában, mint a sütőtök.
A sütőtök az ősz sztárja, püré formájában sokoldalúan felhasználható, a kukoricás kenyérben jól megfér az édeskés íze. A kenyér puha állagáért a joghurt felel, jól becsomagolva napokig megőrzi omlós textúráját. Készíts belőle szendvicset, kínáld ragu mellé, vagy kend meg vajjal.
Házi kukoricakenyér
Hozzávalók 4 személyre
- 300 g kukoricadara
- 150 g finomliszt
- 1 evőkanál sütőpor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 csipet só
- 50 g vaj
- 2 darab tojás
- 425 g sütőtökpüré
- 250 milliliter joghurt
Elkészítés:
A kukoricadarát, lisztet, sütőport, szódabikarbónát és a sót keverjük egybe.
A puha vajat tegyük tálba, dolgozzuk össze a tojással, sütőtökpürével (maradék is lehet) és a joghurttal.
A vajas keveréket és a liszteset óvatosan forgassuk egybe.
A választott formát (30-cm-es) kenjük ki vajjal, vagy béleljük ki sütőpapírral, majd simítsuk bele a masszát, toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 40–60 percre, míg szép aranybarnára sül.
Fotó: Getty Images