Mexikói kukoricasaláta friss korianderrel: laktató, de mégse nehéz
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Ismét elszaladt velem a ló, mert megint korianderes receptet osztok meg. Először egy szinte nullkalóriás változatban gondolkoztam, de rájöttem, hogy meleg ide vagy oda, az annyira diétás lenne, hogy nem sokan eszegetnék magában.
A koriander valahogy most beakadt nekem, szerintem minden salátát feldob, már annak, aki szereti az ízét. Én például sokkal jobban kedvelem, mint a petrezselymet, de tudom, hogy tényleg az egyik legmegosztóbb fűszer. Na, meg a kapor, azt például én nem szeretem. A friss kukorica viszont mindig jólesik, az édeskés íze feldobja a salátánkat.
Így lesz laktató
Ha megfőztük a kukoricát, szemezzük le, úgy keverjük a salátába. Ahhoz, hogy kicsit eltelítsen, vörösbabot is tegyünk bele, de remekül passzol hozzá a paradicsom is. Utóbbiból ne rakjunk bele túl sokat, nehogy szottyos legyen a végeredmény. Az avokádó pedig megkoronázza az egészet.
Ehetjük magában is, de ha tortillachipsszel falatozzuk, még laktatóbb lesz. Ha pedig kicsit pikánsabb ízekre vágyunk, kóstoljuk meg a chilis kukoricasalátát.
Mexikói kukoricasaláta
Hozzávalók 4 adaghoz
- 2 darab csöves kukorica
- 1 doboz vörösbab
- 2 darab avokádó
- 2 fej lilahagyma
- 1 marék koriander
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 darab citrom leve
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 2 darab paradicsom
Elkészítés:
Az olívaolajat vegyítsük össze a citromlével, ízesítsük sóval, borssal, majd öntsük a salátára. Végül szórjunk rá ízlés szerint a korianderből.
Fotó: Getty Images