Így készül a mexikói paradicsomleves: sok tésztával laktató fogás

3
Nyomtatás
Mexikói paradicsomleves cov
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A mexikói paradicsomleves jó fűszeres, kiadós fogás, és az elkészítése pofonegyszerű. Ezt a receptet érdemes kipróbálni, ha szereted a leveseket.

A legtöbb nemzet szereti és készíti is saját szájíze szerint a paradicsomlevest. A magyar és az olasz változatok méltán híresek, de tekints távolabbra, és próbáld ki a mexikói konyha paradicsomlevesét.

A mexikói paradicsomleves tápláló és finom: tészta is helyet kap benne, bármilyen levesbe valóval működik a recept. A leves kellemesen fűszeres, amit még tüzesebbé tehetsz, ha kedveled a csípőset. Ha így kínálnád, adj a turmixolni való alapanyagokhoz chilipaprikát is.

Mindenféle plusz nélkül is tálalhatod, de ha hagyományosan kínálnád, akkor korianderrel és lime-lével koronázd meg. Ezek hiányában a petrezselyem is megfelel.

Mexikói paradicsomleves

Mexikói paradicsomleves ct

Hozzávalók 4 személyre

Leves:

  • 6 darab paradicsom
  • 1 fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 bögre víz
  • kevés olaj
  • 200 g levestészta
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál római kömény
  • 1 teáskanál chilipehely

Tálalás:

  • 1 csokor koriander vagy petrezselyem (opcionális)
Recept idők

Elkészítés:

A megtisztított paradicsomot és hagymát vágjuk félbe és helyezzük turmixgépbe. Ezután adjuk a zöldségekhez a fokhagymát és a vizet, majd az egészet turmixoljuk simára.

Egy magas falú edényben forrósítsunk kevés olajat, majd dobjuk rá a tésztát, és pirítsuk 1-2 percig, közben kevergessük. Ezután öntsük a tésztára a leturmixolt paradicsomot. A levest fűszerezzük sóval, borssal, római köménnyel és chilivel.

A levest 10-15 percig főzzük, amíg az ízek összeérnek és a tészta megpuhul. (Ha szükségesnek érezzük, öntsünk még hozzá vizet.)

Az elkészült levest finomra aprított korianderrel vagy petrezselyemmel megszórva kínáljuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon