Olasz paradicsomleves bazsalikommal: pirítóssal könnyed főétel
Ha te is úgy gondolod, hogy a paradicsomlevesből sosem elég, akkor ezt az olaszos változatot is imádni fogod!
A legtöbb nemzet szereti és készíti is saját szájíze szerint a paradicsomlevest. A magyar és az olasz változatok méltán híresek, de tekints távolabbra, és próbáld ki a mexikói konyha paradicsomlevesét.
A mexikói paradicsomleves tápláló és finom: tészta is helyet kap benne, bármilyen levesbe valóval működik a recept. A leves kellemesen fűszeres, amit még tüzesebbé tehetsz, ha kedveled a csípőset. Ha így kínálnád, adj a turmixolni való alapanyagokhoz chilipaprikát is.
Mindenféle plusz nélkül is tálalhatod, de ha hagyományosan kínálnád, akkor korianderrel és lime-lével koronázd meg. Ezek hiányában a petrezselyem is megfelel.
A megtisztított paradicsomot és hagymát vágjuk félbe és helyezzük turmixgépbe. Ezután adjuk a zöldségekhez a fokhagymát és a vizet, majd az egészet turmixoljuk simára.
Egy magas falú edényben forrósítsunk kevés olajat, majd dobjuk rá a tésztát, és pirítsuk 1-2 percig, közben kevergessük. Ezután öntsük a tésztára a leturmixolt paradicsomot. A levest fűszerezzük sóval, borssal, római köménnyel és chilivel.
A levest 10-15 percig főzzük, amíg az ízek összeérnek és a tészta megpuhul. (Ha szükségesnek érezzük, öntsünk még hozzá vizet.)
Az elkészült levest finomra aprított korianderrel vagy petrezselyemmel megszórva kínáljuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu