Krémes, mézes-mustáros alaprecept: csirkével és tofuval is mesés
Egy kellemesen aromás, nem túl intenzív és mennyeien krémes ételről van szó, amit azalatt el is készíthetsz, amíg a rizs megfő. Húsos és mentes verzióban is tökéletes lesz.
Nagyon egyszerűen és kevés munkával készül ez a szaftos, ízekben gazdag csirkecomb, kezdők is elkészíthetik, és akár vacsorára is összedobható. A lelke a mézes szósz, amely egyszerre édes és sós, picit pikáns a dijoni mustárnak köszönhetően.
Érdemes nagy adagban sütni, annyira omlós és finom lesz a hús, hogy pillanatok alatt el fog fogyni. Ha több időd van, akár a pácban is hagyhatod a combokat pár órát, úgy csak még puhábbak és ízletesebbek lesznek.
A sütés után marad egy kevés szósz a combok alatt, ezt locsold a rizsre, keverd vele össze, elképesztően finom lesz úgy a köret is.
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra, olajozzunk ki egy nagyobb tepsit.
A combokról itassuk fel a nedvességet, sózzuk, borsozzuk mindkét oldalukat.
Keverjük össze a mustárokat, a mézet, a fokhagymaport és a füstölt paprikát.
Forgassuk a combokat a szószba, hogy mindenhol bevonja őket. Tegyük őket a tepsibe, öntsük rájuk a tálban maradt szószt.
Toljuk a sütőbe 45-50 percre, míg puha nem lesz a hús. Félidőnél forgassuk át a combokat.
Fotó: Sági-Kühn Zsófia/Sóbors
@sobors.hu