Mézes-mustáros csirkeszárny vele sült krumplival: egyszerű és nagyon finom

3
Nyomtatás
csirkeszarny
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Az aranybarnára sült ízletes csirkeszárny pofonegyszerűen készül, ráadásul köret is kerül mellé, így nem sok gondod lesz az elkészítésével. Csak pakold tepsire, a többit a sütő végzi.

A csirkeszárny sütőben készítve a legfinomabb, és azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy az így készült hús előkészítésével nem lesz sok gondod. Csak egybe kell forgatni a fűszerekkel, majd mehet pirulni a sütőbe. A hús mellé zöldségek is kerülhetnek, jelen esetben krumpli, így a köretre sem lesz gond.

Így is lehet

A csirkeszárny a krumplival együtt sül készre, de bátran tovább lehet álmodni. Krumpli helyett használhatsz édesburgonyát, vagy a krumpli mellé keverhetsz lila hagymát, cukkinit vagy más zöldséget. A zöldségek is kaphatnak fűszereket, hogy milyet, az rád van bízva. Az elkészült étel mellé kínálj salátát, savanyúságot, és a ropogós kenyér is elfér mellette.

Mézes-mustáros csirkeszárny vele sült krumplival

Mézes-mustáros csirkeszárny vele sült krumplival ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 80 dkg csirkeszárny
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál fokhagymakrém
  • 1 teáskanál vöröshagymakrém
  • 1 evőkanál csípős paprikakrém
  • 1 evőkanál dijoni mustár
  • 2 evőkanál méz
  • 1 dl olaj
  • 1 kg krumpli
Recept idők

Elkészítés:

A csirkeszárnyat felezzük el, ha szeretnénk, majd tegyük keverőtálba. Ezután forgassuk egybe sóval, borssal, fokhagymakrémmel, hagymakrémmel, csípős paprikakrémmel, mustárral, mézzel és olajjal.

A krumplit tisztítsuk meg és vágjuk fel tetszés szerint.

A csirkeszárnyat és a krumplit helyezzük tepsire. A krumplira locsoljunk még egy kevés olajat, és szórjuk meg sóval, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 40-45 perc alatt süssük készre. (Félidőnél fordítsuk meg a húst, és a krumplit is átkeverhetjük.)

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon