
Mézes-mustáros káposztasaláta: illatos gyömbértől lesz különleges

Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Hagyományos kaszinótojás: vajtól és majonéztől krémes a töltelék
Ropogós

Egyszerű, omlós vajas keksz: kedvedre formázhatod, szaggathatod

Dijoni mustárral sült krumpli: ízletes és gyors köret húsok mellé

Ropogós, aranybarna morzsában sült skót tojás: egyszerű az elkészítése

Foszlós zserbós babka: csoki, barack és dió teszik ellenállhatatlanná

Metélőhagymás tojássaláta: tejföltől és majonéztől krémes
Ropogós, ízletes saláta, tökéletesen illik sültek mellé, próbáld ki fehér vagy lila káposztából készítve.
Az ünnepi asztal egyik kötelező résztvevője a káposztasaláta, amit hagyományosan lila káposztából szokás készíteni, de ha nem riadsz vissza az újdonságoktól, próbáld ki fehér káposztából, merész ízesítéssel.
A savanykás, édes és csípős zamatú saláta sültek nagyszerű kísérője, dobd fel vele az ünnepi asztalt. Az ízek kialakításával érdemes játszani, mindig kóstolj, így tudni fogod, elfér-e a salátában még egy kis csípős, ha igen, tegyél még bele szükség szerint. Fehér káposztából is készülhet a saláta, de ha mutatósabbra vennéd, akkor lilából készítsd el, sőt, vegyesen is összedobható. Ha szeretnéd, a coleslaw-hoz hasonlóan vékonyra szelt répát is keverhetsz bele.
Mézes-mustáros káposztasaláta

Hozzávalók 4 személyre
- 1 fej káposzta
- 1 evőkanál só
- 2 dl majonéz
- 1 evőkanál méz
- 1 evőkanál mustár
- 1 darab citrom reszelt héja
- 1 teáskanál csípős paprikakrém
- kis darab gyömbér reszelve
Elkészítés:
A káposztát vágjuk vékony csíkokra, sózzuk, hagyjuk állni 15-20 percet.
Míg a káposzta áll a sóban, a majonézt keverjük el a mézzel, mustárral, citrom reszelt héjával, gyömbérrel és a csípős paprikakrémmel.
A káposztát nyomkodjuk ki, tegyük salátástálba, keverjük össze a majonézes öntettel.
Fotó: Getty Images