Mézes-mustáros káposztasaláta: illatos gyömbértől lesz különleges

káposztasali2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ropogós, ízletes saláta, tökéletesen illik sültek mellé, próbáld ki fehér vagy lila káposztából készítve.

Az ünnepi asztal egyik kötelező résztvevője a káposztasaláta, amit hagyományosan lila káposztából szokás készíteni, de ha nem riadsz vissza az újdonságoktól, próbáld ki fehér káposztából, merész ízesítéssel.

A savanykás, édes és csípős zamatú saláta sültek nagyszerű kísérője, dobd fel vele az ünnepi asztalt. Az ízek kialakításával érdemes játszani, mindig kóstolj, így tudni fogod, elfér-e a salátában még egy kis csípős, ha igen, tegyél még bele szükség szerint. Fehér káposztából is készülhet a saláta, de ha mutatósabbra vennéd, akkor lilából készítsd el, sőt, vegyesen is összedobható. Ha szeretnéd, a coleslaw-hoz hasonlóan vékonyra szelt répát is keverhetsz bele.

Mézes-mustáros káposztasaláta

káposztasali

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 fej káposzta
  • 1 evőkanál
  • 2 dl majonéz
  • 1 evőkanál méz
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 darab citrom reszelt héja
  • 1 teáskanál csípős paprikakrém
  • kis darab gyömbér reszelve
Recept idők

Elkészítés:

A káposztát vágjuk vékony csíkokra, sózzuk, hagyjuk állni 15-20 percet.

Míg a káposzta áll a sóban, a majonézt keverjük el a mézzel, mustárral, citrom reszelt héjával, gyömbérrel és a csípős paprikakrémmel.

A káposztát nyomkodjuk ki, tegyük salátástálba, keverjük össze a majonézes öntettel.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük