Mézes-mustáros mázzal sült karaj: a körettel együtt is sütheted

skcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A szaftos hússzeletet gyökérzöldségekkel együtt is elkészítheted, ízletes, gyorsan összedobható fogás.

Az előpirított hús pikáns, mustáros mázzal bekenve kerül a sütőbe, a hús mellé lila hagyma, krumpli és pasztinák is kerülhetnek, de zöldségek nélkül is elkészítheted a sültet.

A karajt általában egészben szokás pirosra sütni, szeletelve tökéletes rántott hús készülhet belőle, de tepsis lakomát is összedobhatsz a szeletekből. Az ízletes hús jó szaftos, úgyhogy vigyázz, nehogy túlsüsd, akkor olyan lesz, mint a cipőtalp. A tepsi alján összegyűlt szaftot tunkold ki kenyérrel vagy öntsd a húsra tálalásnál.

Mézes-mustáros karaj

skct

Hozzávalók 6 szelethez

  • 6 szelet sertéskaraj (csontos)
  • só és bors ízlés szerint
  • kevés olaj
  • 1 evőkanál mustár (dijoni vagy magos)
  • 1 evőkanál méz
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ág kakukkfű
Recept idők

Elkészítés:

A hússzeleteket mindkét oldalukon fűszerezzük sóval és borssal. Forró serpenyőben, kevés olajon mindkét oldalukon süssük meg a szeleteket, addig, amíg színt kapnak (oldalanként 1-2 percig süssük).

A szeleteket fektessük tepsire.

A mustárt kevés olajjal, mézzel, reszelt fokhagymával és finomra vágott kakukkfűvel keverjük egybe, majd kenjük be vele a húst (csak a mustáros keverék felét használjuk el).

A mustárral bekent sertésszeleteket toljuk 180-200 fokosra előmelegített sütőbe 15 percre, majd fordítsuk meg a húst és a maradék mustárral kenjük meg, toljuk vissza a sütőbe és süssük addig, amíg puhára sül a hús (15-20 perc).

A húst a tálalásnál locsoljuk meg a sülés során a tepsiben összegyűlt szafttal.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük