Mézes-mustáros öntetben pirult csirkemell - Így lesz a legkrémesebb a szósz

mézes mustáros csirkemell cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A mézes-mustáros szósz univerzális kedvenc, salátára, de húsokra is teheted.

Nem elég, hogy isteni szószban sül a csirkemell, ezzel az öntettel biztosan nem szárad ki. A mézes-mustáros szósz egyrészt selymes réteget von köré, másrészt ízessé teszi az amúgy nem túl izgalmas csirkemellet.

Az öntet kétféle mustárból készül, igazából ennyi a titok. Az a jó benne, hogy nem kell a tűzhely mellett állni, a szószt csak összekevered, a csirkére öntöd, sütőbe teszed és már készen is van. Ha szeretnéd kicsit zsírosabb húsból készíteni, akkor süss csirkecombot mézes-mustáros öntettel. A szósz remekül illik a sertéshúshoz is, azon belül a legfinomabb részéhez, a szűzpecsenyéhez

Mézes-mustáros csirkemell

mézes mustáros csirkemell recept

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 4 darab csirkemellfilé
  • 100 milliliter méz
  • 60 milliliter mustár
  • 40 milliliter dijoni mustár
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál rozmaring (szárított)
  • ízlés szerint só, bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemelleket tisztítsuk meg, egy papírtörlővel itassuk szárazra, majd sózzuk, borsozzuk. Egy tepsit olajozzunk ki, majd a csirkemelleket fektessük bele egymás mellé. Egy tálban keverjük össze a mézet, a mustárt, a pirospaprikát, a citromlevet, az olívaolajat és a rozmaringot, majd a szósz nagy részét öntsük a csirkemellekre.

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. 

Süssük fél órát a csirkét, majd vegyük ki a tepsit, fordítsuk meg és öntsük rá a maradék szószt is, süssük még negyed órát. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük