Omlós, mézes-szójaszószos csirkecomb: macera nélkül készül, csak a sütőbe kell tolni

mcscover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Omlós és nagyon különleges zamatú lesz az így készült csirkecomb, ráadásul alig van vele munka.

A csirke legszaftosabb része a comb, amit nagyon sokféle változatban készíthetünk el. Az így készült hús lehet egyszerű fűszerezésű, ami puritánsága ellenére nagyon finom, vagy lehetünk merészebbek, különleges páccal vagy szósszal meglocsolva is megsüthetjük.

Az ázsiai konyhában a szójaszósz nagyon kedvelt alapanyag, amit mézzel és csípőssel szoktak egybeforralni, majd az egészet ráöntik a sütni kívánt húsra. Így készítve kicsit ragacsos, pikáns, hihetetlenül omlós lesz a hús. A recept csirkeszárnnyal is kipróbálható.

Mézes-szójaszószos csirkecomb

mcsct

Hozzávalók 8 darabhoz:

  • 8 darab csirkecomb (alsó vagy felső)
  • ízlés szerint
  • 1 teáskanál chilipor
  • 1 evőkanál mustár
  • 4 evőkanál méz
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 4 szál kakukkfű
  • 1 deciliter víz
  • olaj kevés
Recept idők

Elkészítés:

A megtisztított csirkecombot sóval és chilivel megszórjuk, majd lefedve a hűtőben 1 órát állni hagyjuk.

A mustárt kevés olajon elkezdjük pirítani, majd hozzáadjuk a mézet, a szójaszószt, végül vízzel felöntve egybeforraljuk.

A csirkecombokat magas falú tepsibe helyezzük, ráöntjük a mézes keveréket, hozzáadjuk a megpucolt fokhagymákat és a kakukkfüvet. Alufóliával lefedve, 180 fokos előmelegített sütőben 35 percig sütjük, majd fólia nélkül 10-20 percig sütjük még addig, amíg szépen megpirul a hús.

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük